Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 3 juli 2023

Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 3 juli 2023

Beste ondernemer,

De provincie Limburg was er als eerste uit en presenteerde het nieuwe college. Zes nieuwe bestuurders aan de slag. In het coalitieakkoord van de provincie wordt ook wel gesproken over het belang van ondernemers en het MKB. Dat is een goede reden om het gesprek aan te gaan over de wijze waarop we samen met het provinciebestuur kunnen werken aan het creëren van een kansrijke provincie voor ondernemers. Juist in Limburg hebben ondernemers een belangrijke taak bij het leefbaar houden van vele dorpen en wijken.

Als het gaat om de regionale arbeidsmarkt, maar ook om het verduurzamen en de netcongestie, zijn dit thema’s waarop het van belang is dat de provincie en ondernemers de handen ineenslaan. Ook als het gaat om leefbare stadscentra, waar de Retail-branche op succesvolle wijze kan door ontwikkelen, hebben we verstandig beleid vanuit het Gouvernement nodig.

Het beleid van het versterken van de regionale economie is op dit moment behoorlijk versnipperd. In Noord-Limburg bestaat Crossroads, in Midden-Limburg hebben we Keyport en in Zuid-Limburg hebben we ESZL. Deze vehikels moeten telkens belastinggeld ophalen voor de activiteiten bij alle gemeenten en zijn gebonden aan de grenzen van hun weldoende deelnemende gemeenten. Alsof een economie ophoudt bij de gemeentegrens. Uiteindelijk komende deze instanties dan weer bij MKB-Limburg en LWV uit om ondernemers ook daadwerkelijk te bereiken. Veel beter zou het zijn wanneer dit in de hele provincie door bijvoorbeeld MKB-Limburg kan worden opgezet. Met de helft van het belastinggeld dat alle gemeenten nu in de drie vehikels steken, kunnen wij een sterker, fijnmaziger en efficiënter netwerk voor de provinciale economie uitvoeren. In de komende maanden zullen we in gesprek gaan met de provincie om af te stemmen hoe we elkaar kunnen versterken.

Namens het hele bestuur en het team wens ik jullie een zonnige omzet en sterkte met het overmaken van de winstbelasting van afgelopen jaar 😉.

Intussen blijven we knokken voor het belang van alle ondernemers in Limburg.

Veel groeten van je voorzitter,

Martijn van Helvert

0652555000

Lees de andere nieuwsberichten

27/03/2024

Voorstellen nieuw lid Paul Turling | BizzBooster

Vandaag stellen we graag Paul Turlings aan je voor, eigenaar van BizzBooster. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in het

30/05/2023

Nieuwe subsidieronde voor ondernemers die willen digitaliseren

Voor ondernemers die aan de slag willen met verdere digitalisering van hun bedrijfsvoering is vanaf 17 mei weer subsidie beschikbaar. ‘Mijn

24/04/2023

Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 24 april 2023

Beste ondernemer, Terwijl onze horeca-collega’s voor de eerste keer gasten op een terras met een zonnetje hebben kunnen ontvangen, zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners