Ondernemers: de motor van onze economie

‘Limburg moet de sterkste economische regio ter wereld worden!’. Met dat ultieme doel voor ogen zet MKB-Limburg de deur open voor álle 120.000 ondernemers in onze provincie. Samen vormen zij namelijk de motor van onze economie. 

Hoe meer ondernemers de verbinding aangaan met elkaar, hoe meer kennis er kan worden gedeeld en hoe meer invloed kan worden uitgeoefend richting beleidsmakers en bestuurders. Met de juiste informatie zorgen we ervoor dat er zowel op lokaal, provinciaal, landelijk als Europees niveau de juiste beslissingen voor het midden- en kleinbedrijf worden genomen.

Dat kunnen we echter niet zonder een gedegen bestuur en enthousiaste medewerkers die zich daar dagdagelijks voor inzetten. MKB-Limburg heeft een duidelijke verdeling van de rollen en taken.

Ons bestuur

MKB-Limburg is een vereniging met een bestuur dat de besluiten van de ledenvergadering en het beleid van de organisatie voorbereidt en uitvoert. Dit gebeurt aan de hand van de door de Algemene Ledenvergadering (ALV) vastgestelde beleidsplannen en begrotingen.

Algemeen voorzitter
Martijn van Helvert

Bestuurssecretaris
Kees van den Hombergh

Penningmeester
John Straten

Voorzitter Noord-Limburg
René Dings

Voorzitter Midden-Limburg
Dirk Bongers

Voorzitter Zuid-Limburg
Maurice Jongen

Algemeen voorzitter
Martijn van Helvert

Vicevoorzitter
Vacature

Bestuurssecretaris
Kees van den Hombergh

Penningmeester
John Straten

Voorzitter Noord-Limburg
René Dings

Voorzitter Midden-Limburg
Dirk Bongers

Voorzitter Zuid-Limburg
Maurice Jongen

Algemeen voorzitter
Martijn van Helvert

Bestuurssecretaris
Kees van den Hombergh

Penningmeester
John Straten

Voorzitter Noord-Limburg
René Dings

Voorzitter Midden-Limburg
Dirk Bongers

Voorzitter Zuid-Limburg
Maurice Jongen

Het team

Het team van MKB-Limburg bestaat uit drie enthousiaste dames. Zij zijn verantwoordelijk voor het goed verlopen van de dagelijks gang van zaken binnen de vereniging en staan klaar voor het beantwoorden van al je vragen.

Relatiebeheer & events
Miranda Heldens

Office medewerker
Simone van Dijk

Administratief ondersteuner
Wendie van Leipsig

Regio's in Limburg

In elke regio van Limburg (Noord, Midden en Zuid) heeft MKB-Limburg een regiobestuur. Deze besturen verzorgen de belangenbehartiging op lokaal niveau en de uitvoering van de diverse projecten. Binnen Zuid-Limburg zijn daarnaast de besturen van Maastricht-Heuvelland, Parkstad Limburg en de Westelijke Mijnstreek actief. De regiobesturen bestaan uit ondernemers die zich op vrijwillige basis inzetten voor onze leden. Vanuit iedere regio is de regiovoorzitter de afgevaardigde in het Algemeen Bestuur, waardoor elke regio hierin vertegenwoordigd is.

Onze business partners

Martijn van Helvert

Mijn naam is Martijn van Helvert (45) en ik woon samen met mijn vrouw Yvonne en onze drie kinderen Joke, Matthijs en Guus in het centrum van Sittard. In het dagelijks leven ben ik eigenaar en managing partner van het lobby-kantoor Meines Holla & Partners in Den Haag.

Een kwart eeuw was ik actief in de politiek : dat begon toen ik in 1998 op 19-jarige leeftijd in de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Susteren werd gekozen. In de Provinciale Staten leidde ik later de coalitie van CDA, VVD en PvdA en vanaf 2014 was ik Lid van de Tweede Kamer. In 2021-2022 verving ik 10 maanden een zieke wethouder in de gemeente Roerdalen.

Vanaf 1 april 2022 kon ik me volledig storten op mijn bedrijf en op MKB-Limburg. De ambitie is groot: ik zeg altijd gekscherend dat Limburg de economisch sterkste regio van de wereld moet worden. Daar hebben we dan natuurlijk ook een groot en sterk MKB-Limburg voor nodig!

Kees van den Hombergh

Mijn naam is Kees van den Hombergh. 59 jaar jong, geboren in Tegelen en ik woon samen met mijn vrouw in Roermond. Samen hebben we twee kinderen, Daan en Lieke. Vroeger wilde ik marketingdirecteur worden, daarom heb ik commerciële bedrijfskunde gestudeerd en heb bij DSM, Rockwool-Lapinus en de Kamer van Koophandel in diverse commerciële functies gewerkt.

In 2006 ben ik als zelfstandig ondernemer gestart met MANKIND Mens & Organisatie, een adviesbureau voor familiebedrijven. Naast het schrijven van boeken over familiebedrijven, geef ik lezingen, workshops en begeleid ik familiebedrijven bij het opzetten van een familiestrategie als basis voor de bedrijfsstrategie.  Als bestuurslid maak ik me graag sterk voor de transformatie van een traditionele leden-vereniging naar een community voor MKB-ondernemers in Limburg.

John Straten

Vanaf het voorjaar 2023 ben ik penningmeester bij MKB-Limburg en vanaf 1996 eigenaar/partner van Full Account adviseurs en accountants. Full Account is een gerenommeerd accountants- en advieskantoor voor het MKB, met vestigingen in Venlo en Venray en ca. 20 medewerkers, waar ik verantwoordelijk ben voor de algemene leiding over beide kantoren. Daarnaast ben ik maatschappelijk zeer betrokken: ik ben actief bestuurder (geweest) bij o.a. Zomerparkfeest Venlo, Omroep Venlo, Poppodium Grenswerk, Gezondheidscentrum Withuis en verschillende business clubs. Besturen is voor mij met de juiste mensen op de juiste plaats het doel bereiken waarvoor je als groep of organisatie gaat. Vanuit mijn betrokkenheid wil ik graag verbeteren en innoveren.

René Dings

René Dings, 56 jaar jong, getrouwd met Jeanine en vader van Dio en Danee. Ik ben geboren en getogen in ’’t Stedje van Lol en Plezeer’ en daarmee ‘ein ech Venloos jungske’ dus. Na een dienstverband van bijna 26 jaar heb ik in 2017 de Rabobank als accountmanager MKB verlaten en ben ik nu mede-eigenaar van Credion/Soeverein, financieringsspecialisten. Met vestigingen in Venlo, Roermond en Maastricht adviseren en bemiddelen we met 5 voormalig bankiers (en tevens compagnons) in hypotheken en bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Er zit een heerlijke flow in MKB-Limburg en daar krijg ik energie van. We gaan samen MKB-Limburg nog mooier, beter en sterker maken dan het al is!

Dirk Bongers

Mijn naam is Dirk Bongers en ik ben voorzitter van regio Midden-Limburg. Met mijn 29 jaar ben ik een jonge, enthousiaste ondernemer die gepassioneerd is over het stimuleren van groei en ontwikkeling binnen het MKB. Ik ben opgeleid als data scientist, maar mijn ondernemersbloed heeft mij ertoe gebracht om mijn eigen bedrijf te starten: in 2019 heb ik samen met twee oud-klasgenoten COMPUTD opgericht, waar we datagestuurde oplossingen aanboden aan het MKB. Na een succesvolle periode heb ik begin 2023 mijn aandelen in COMPUTD verkocht en ben ik nu als individuele ondernemer actief in de ICT-branche. Binnen MKB-Limburg heb ik me ten doel gesteld om het ledenbestand te diversifiëren en digitalisering binnen het MKB te bevorderen. Ik geloof namelijk dat deze aspecten essentieel zijn voor de toekomstige groei en concurrentiekracht van onze leden.

Maurice Jongen

Mijn naam is Maurice Jongen, trotse vader van Fleur en Bram en ik ben 47 jaar oud. Ik ben opgeleid in HBO Food en Business, en momenteel ben ik als ZZP’er werkzaam bij oa. de Van Melick Groep, waar we ons bezighouden met catering, events, leisure en hotels. Naast mijn werk heb ik een aantal passies die me inspireren en energie geven. Koken en wijn ontdekken, sporten en quality time die ik met mijn familie doorbreng geven mij allemaal energie! Sinds maart 2023 vervul ik de rol van voorzitter regio Limburg Zuid. Onze missie is om het MKB meer kracht en relevantie te geven, om zo een echte meerwaarde te creëren voor onze leden. We willen er écht zijn voor onze leden, hen ondersteunen en verbinden in hun groei en ontwikkeling! 

Miranda Heldens

Als Brabants meisje ben ik voor de liefde verhuisd naar Baarlo waar ik inmiddels al ruim 20 jaar woon met Luc en onze jongens Tijn en Sam. Ik heb gewerkt in de hospitality branche, waaronder 15 jaar bij Evoluon Eindhoven en nog een kleine 5 jaar in de hotelwereld bij Chateau De Raay in Baarlo. Verder ben ik regelmatig te vinden op de tennis- of padelbaan en ben ik als vrijwilliger betrokken bij de eventcommissie. In mijn huidige functie van ‘relatiebeheer en events’ voel ik me dus als een vis in het water! Gastvrijheid staat bij mij hoog in het vaandel en ik krijg een voldaan gevoel wanneer een event naar wens verloopt en iedereen met een glimlach huiswaarts keert. Het is leuk om zoveel ondernemers te ontmoeten en ze te betrekken bij alle events die we binnen MKB-Limburg organiseren. Op deze manier dragen we een waardevol steentje bij aan hun ondernemerschap.

Simone van Dijk

Ik ben Simone van Dijk-Geraedts (47) en ik woon met mijn man en twee kinderen in Tegelen. Ik ben een enthousiast, creatief en gedreven persoon en soms ook een tikkeltje eigenwijs. Als zaken op rolletjes lopen, ben ik pas tevreden. Ik houd van erop uitgaan met mijn gezin en van borrelmomenten met mijn vriendinnen. Mijn werkcarrière is gestart als goudsmid waarvoor ik de opleiding Juwelier-Goudsmid heb gevolgd in Schoonhoven.

Na een aantal jaren te hebben gewerkt in deze branche, heb ik in 2007 een switch gemaakt en ben ik (na het behalen van mijn diploma als managementassistent aan Schoevers opleidingen) als managementsupport aan de slag gegaan. Intussen heb ik veel ervaring opgedaan en sinds maart 2023 werk ik met veel plezier bij MKB-Limburg.

Wendie van Leipsig

Mijn naam is Wendie van Leipsig, geboren in Tegelen en sinds 17 jaar woonachtig in het prachtige Kastelendorp Baarlo samen met mijn twee zonen! In januari 2023 ben ik vol enthousiasme gestart bij MKB-Limburg en wat heb ik het vanaf het begin al naar mijn zin met het ijzersterke en gezellige team. Elke dag ga ik met plezier naar ons mooie kantoor in Roermond om daar heerlijk aan de slag te gaan met alle uitdagingen. Het is een bruisende omgeving en van het contact met de leden krijg ik energie, waar ik als allround administratief ondersteuner mijn steentje bijdraag aan het team(work). Ik hoop dat er de komende tijd nog veel nieuwe MKB’ers  bijkomen en dat er nog veel mooie events mogen volgen. Op naar nog meer succesvolle stappen met MKB-Limburg!