Actuele thema's voor ondersteuning van onze leden

Een goed ondernemersklimaat voor MKB-ondernemers is niet altijd vanzelfsprekend en is afhankelijk van regionale, nationale maar ook internationale ontwikkelingen en thema’s. Daarom zet MKB-Limburg zich in om deze actuele thema’s kracht bij te zetten.

Hiervoor overleggen wij structureel met MKB-Nederland, de Provincie, gemeenten en onze partners. Daarnaast hebben wij ook themagroepen samengesteld waar we deze thema’s bespreken en bekijken waar en hoe we onze leden hiermee kunnen ondersteunen.

Binnen MKB-Limburg zijn een viertal werkgroepen actief voor de volgende thema’s:

  1. Veiligheid & Ondermijning
  2. Arbeidsmarkt & Onderwijs
  3. Duurzaamheid & Circulariteit
  4. Digitalisering & IT

Veiligheid & Ondermijning

De themagroep Veiligheid & Ondermijning richt zich op het signaleren en voorkomen van criminaliteit tegen ondernemers. We zien dat criminele activiteiten steeds vaker en bijna openlijk plaatsvinden. Dan gaat het niet alleen om diefstal en overvallen maar ook over ondermijnende criminaliteit. Denk aan afpersing, illegaal gebruik van gehuurd vastgoed en fake-bedrijven voor witwasoperaties. Dit zijn zaken waar ondernemers last van hebben of kunnen krijgen en waar zij buiten hun medeweten schuldig aan kunnen zijn.

We willen de signalen die we via ons netwerk binnen krijgen oppakken en actie ondernemen. Dit doen we samen met Platform Veilig Ondernemen waar MKB-Limburg medebestuurder is. In deze overlegstructuur zitten ook de publieke instanties aan tafel die we nodig hebben zoals politie, OM en gemeenten.

Arbeidsmarkt & Onderwijs

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning: veel openstaande vacatures, lage werkloosheid en flinke druk op de lonen. Op dit moment zijn er derhalve veel ontwikkelingen gaande die ondernemers in de MKB-sector treffen. Met de themagroep Arbeidsmarkt & Onderwijs richten wij ons op het in kaart brengen van deze factoren en de uitdagingen die erbij horen.

MKB-Limburg is in gesprek met een dertigtal ondernemers uit diverse branches om de behoeften van de huidige problematiek duidelijk in kaart te brengen. Met de uitkomsten van dit onderzoek gaan we vervolgens aan de slag, zodat we iedereen kunnen informeren en adviseren. Onze leden worden via onze nieuwsbrief en/of bijeenkomsten op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Wil je meer weten over onze thema's?

Of heb je zelf aanvullende informatie?
Mail dan naar info@mkblimburg.nl.

Duurzaamheid & Circulariteit

Er is steeds meer urgentie, wet- en regelgeving (o.a. CSRD), certificeringen en subsidies op het gebied van duurzaamheid, ook voor jou als MKB-ondernemer. De themagroep Duurzaamheid geeft je een goed beeld van de kansen en mogelijkheden om jouw bedrijf en sector op een praktische en betaalbare manier te verduurzamen. We organiseren graag bijeenkomsten over onderwerpen die spelen bij jou en ondersteunen je in het bewandelen van de juiste route.

Digitalisering & IT

De werkgroep Digitalisering & IT stimuleert de digitalisering bij ondernemers en biedt ondersteuning en middelen om de overstap naar digitale platformen te vergemakkelijken. Dit doen zij zowel voor de interne organisatie van MKB-Limburg als voor de bedrijfsactiviteiten van onze leden. Het doel is om de digitale competentie en efficiëntie in het hele ecosysteem te verbeteren, om op die manier de informatievoorziening en -beschikbaarheid te waarborgen.

Wat zeggen leden over ons?

MKB-Limburg is een fijne ondernemersclub, die prikkelende activiteiten organiseert, zoals: zomerbbq, rondleiding, wandeling en theatershow. Naast dat ik het afgelopen jaar mijn netwerk verder heb uitgebreid, heeft het me zelfs ook al een paar nieuwe klanten opgeleverd! 
Grow4Flow
Laury Traksel
MKB-Limburg biedt waardevolle steun met netwerkevents en inzichten. Mede-ondernemers denken actief mee, wat je groei bevordert. Werk beslaat niet alles; tijdens events ontmoet je vertrouwde bekenden die bijdragen aan jouw ontwikkeling als ondernemer. Een essentieel platform dat je helpt te groeien en te verbinden.
Adrem Autoverhuur & leasing
Frits Pieper
MKB-Limburg is zeer zeker Limburg's grootste netwerkorganisatie, de kennis en ervaring van andere MKB-ondernemers zorgen ervoor dat je als ondernemer op een leuke manier je eigen netwerk kunt uitbreiden. Daarnaast beheert MKB-Limburg ook je belangen binnen diverse aspecten en staan ze voor je klaar als er vragen zijn.
Theaterhotel Venlo
Gijs Hendrickx
MKB-Limburg versterkt Vekoma's waarde. Vekoma deelt graag zijn positie als werkgever met lokale collega-ondernemers. Nabije kennis, zoals talentontwikkeling, is waardevol voor Vekoma. Wederkerigheid en regionale ondernemerskennis vinden samenspel in MKB-Limburg, het platform voor dit alles.
Vekoma Rides
Lieke van den Hombergh
Sinds een aantal jaren mag ik lid zijn bij deze inspirerende club van ondernemers bij MKB-Limburg. Het is een gezellige en vooral laagdrempelige manier om met andere ondernemers in contact te komen. Een club waar iedere ondernemer lid van zou moeten zijn. Voor de kosten hoef je het zeker niet te laten!
Fleximo
Maurice Godding
Ik ben al 13 jaar lid en heb al veel bijeenkomsten bezocht. Daar waar de meeste andere organisaties lokaal acteren richt MKB-Limburg zich op heel Limburg en zoekt ook de connectie met de rest van het land. Dit heeft bij mij ertoe geleid dat ik niet alleen veel nieuwe relaties heb leren kennen, maar vooral ook relaties waar ik als ondernemer in vertrouwen mee kan sparren.
Jeurissen Interim Consultancy
Rob Jeurissen

Onze business partners