Themagroep Arbeidsmarkt | VDL Nedcar

Themagroep Arbeidsmarkt | VDL Nedcar

Zoals je ongetwijfeld weet, wordt bij VDL Nedcar in november 2023 een groot aantal medewerkers boventallig. Naar aanleiding van de eerste persberichten hierover namen bijna 200 werkgevers (waaronder MKB-leden) contact op met VDL Nedcar. Zij willen graag hun vacatures onder de aandacht brengen van deze medewerkers. Om dit proces gecoördineerd te laten verlopen, werken VDL Nedcar, UWV, VNO-NCW en Leo loopbaan samen.

Afgelopen dinsdag, 5 september 2023, vond er een bijeenkomst plaats waarbij meer dan 250 personen aanwezig waren. Tijdens de bijeenkomst is informatie verstrekt over de profielen en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Ook hebben we uitgebreid stilgestaan bij de lessen die we leerden in 2021. Toen heeft VDL Nedcar afscheid moeten nemen van zo’n 900 medewerkers en waren er meer dan 1.000 vacatures. Uiteindelijk kwamen er slechts 10 matches tot stand. De reden daarvoor was relatief simpel: de inhoudelijke propositie (dus niet alleen het salaris) van de betreffende werkgevers, was niet aantrekkelijk genoeg. Daar is dus winst te behalen!

Daarom organiseren we de komende periode workshops en gaan samen met jullie aan de slag met de volgende onderwerpen:

marketing & vacatures: hoe geef je als werkgever écht invulling aan hetgeen de doelgroep zoekt en hoe verwerk je dat in je vacature?

ontwikkelbanen: van vacature naar een ontwikkelbaan, die aantrekkelijk en haalbaar is.

financiële overgangsregeling: hoe geef je daar invulling aan en hoe leg je dat uit aan andere medewerkers?

Wellicht biedt dit initiatief ook voor jouw organisatie kansen. Heb je interesse in het bijwonen van een workshop of wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Geef dat door via www.arbeidsmarktplaats.eu/werkgevers.

Lees de andere nieuwsberichten

03/04/2024

Voorstellen nieuwe leden | Marc & Wouter | Ruygh

Vandaag stellen we graag Marc & Wouter aan je voor. Ze zijn beide eigenaar van Ruygh. Ruygh staat voor echt

01/09/2023

Voorstellen nieuw lid | Joep Thewissen | X-Celerate

Vandaag stellen we graag Joep Thewissen van x-celerate aan je voor. Eind 2022 is hij (samen met Frank Minkenberg als

05/07/2023

Nieuwsbericht van onze partner Eshgro

Eshgro genomineerd voor Top250 Groeibedrijven 2023! Wij zijn verheugd mede te delen dat Eshgro is genomineerd voor de Top250 Groeibedrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners