Themagroep Arbeidsmarkt | VDL Nedcar

Themagroep Arbeidsmarkt | VDL Nedcar

Zoals je ongetwijfeld weet, wordt bij VDL Nedcar in november 2023 een groot aantal medewerkers boventallig. Naar aanleiding van de eerste persberichten hierover namen bijna 200 werkgevers (waaronder MKB-leden) contact op met VDL Nedcar. Zij willen graag hun vacatures onder de aandacht brengen van deze medewerkers. Om dit proces gecoördineerd te laten verlopen, werken VDL Nedcar, UWV, VNO-NCW en Leo loopbaan samen.

Afgelopen dinsdag, 5 september 2023, vond er een bijeenkomst plaats waarbij meer dan 250 personen aanwezig waren. Tijdens de bijeenkomst is informatie verstrekt over de profielen en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. Ook hebben we uitgebreid stilgestaan bij de lessen die we leerden in 2021. Toen heeft VDL Nedcar afscheid moeten nemen van zo’n 900 medewerkers en waren er meer dan 1.000 vacatures. Uiteindelijk kwamen er slechts 10 matches tot stand. De reden daarvoor was relatief simpel: de inhoudelijke propositie (dus niet alleen het salaris) van de betreffende werkgevers, was niet aantrekkelijk genoeg. Daar is dus winst te behalen!

Daarom organiseren we de komende periode workshops en gaan samen met jullie aan de slag met de volgende onderwerpen:

marketing & vacatures: hoe geef je als werkgever écht invulling aan hetgeen de doelgroep zoekt en hoe verwerk je dat in je vacature?

ontwikkelbanen: van vacature naar een ontwikkelbaan, die aantrekkelijk en haalbaar is.

financiële overgangsregeling: hoe geef je daar invulling aan en hoe leg je dat uit aan andere medewerkers?

Wellicht biedt dit initiatief ook voor jouw organisatie kansen. Heb je interesse in het bijwonen van een workshop of wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Geef dat door via www.arbeidsmarktplaats.eu/werkgevers.

Lees de andere nieuwsberichten

20/07/2023

Voorstellen nieuw lid | Tim Grootjans | ZAET – Your Ebike Expert

Vandaag stellen we graag Tim Grootjans aan je voor. Tim helpt e-bike merken met het ontwikkelen en produceren van nieuwe

11/10/2023

Voorstellen nieuw lid | Ben Ramaekers | Benlegal

Vandaag stellen we graag Ben Ramaekers van Benlegal aan je voor. Ben is bedrijfsjurist (voormalig advocaat) en oprichter van Benlegal.

12/10/2023

Nieuwe Kennispartner | Simac BCI

Afgelopen week waren we in Heerlen bij het mooie bedrijf SIMAC BCI. Hier ondertekenden directeur Marco Bosma van Simac BCI

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners