Interview Anouk Gielen

Ik geef kennis en krijg er energie voor terug

Er waait een frisse wind door MKB-Limburg, merkt Anouk Gielen, directielid van Leenders & Gielen Adviseurs uit Panningen. Steeds meer jonge entrepreneurs – en ook steeds meer vrouwen – vinden hun weg naar de kennis- en netwerkevents in de regio. Zij komen uit alle sectoren en brengen naast kennis nieuwe energie mee.

Het is ook ondernemer Anouk niet ontgaan: MKB-Limburg zit in de lift. “De vereniging verjongt, de sfeer wordt losser”, zo constateert zij. “Tijdens de laatste zomerbarbecue van de regio Noord in Maasbree droeg bijna niemand een pak. Omdat het prachtig weer was, kwamen de ondernemers in hun zomerkleding. De lakschoenen hadden plaatsgemaakt voor slippers. Het was een heerlijke bijeenkomst, informeel en ongedwongen. Als jonge ondernemer vind ik dat alleen maar prettig. Die sfeer past ook helemaal bij ons familiebedrijf.

Eerlijk en persoonlijk
We zijn te gast bij Leenders & Gielen Adviseurs in Panningen. Opgericht in de jaren vijftig van de vorige eeuw groeide deze onderneming het afgelopen decennium uit tot een complete financiële dienstverlener met ruim dertig medewerkers en vier vestigingen in Noord-Limburg. Hypotheken, verzekeringen, fiscale en juridische vraagstukken, jaarrekeningen, bankzaken, (salaris)administratie of verzuimbegeleiding: zakelijke en particuliere klanten worden op alle mogelijke terreinen ontzorgd.

Ondanks de groei blijft het familiebedrijf trouw aan zijn wortels, het DNA waar opa Leenders zeventig jaar geleden de basis voor legde. “Dat wil zeggen: eerlijk en persoonlijk contact met de klant, als het even kan gewoon aan de keukentafel”, vertelt Anouk die sinds 1 januari 2023 samen met haar vader Henk en met vader en zoon Leenders de directie vormt.

Verbinden

Datzelfde warme contact zoekt de Maasbreese ook binnen MKB-Limburg, waar het familiebedrijf als decennialang bij is aangesloten. “Voor mij draait het lidmaatschap vooral om het maken van verbinding. Het netwerk is zeer uitgebreid, je ontmoet collega’s uit de hele provincie en uit alle sectoren. Persoonlijk geniet ik het meest van de verhalen van ervaren ondernemers. Ik vind het fijn om met hen te sparren, om te horen waar zij tegenaanlopen, hoe zij problemen aanpakken. Daar leer je van, die kennis neem je mee.”

Als MKB Businesspartner organiseert Leenders & Gielen Adviseurs zelf ook kennisevents voor mkb-ondernemers. Anouk Gielen neemt daarin het voortouw. “In november 2022 heb ik een ontbijtsessie verzorgd over de veranderde situatie op de arbeidsmarkt. Centraal stond de vraag hoe je als werkgever in deze tijd van personele krapte medewerkers aan je kunt binden. De sfeer was die ochtend heel bijzonder. De aanwezigen kwamen écht tot elkaar. Zij maakten de werkelijkheid niet mooier dan ze was, maar vertelden open en eerlijk waar ze tegenaan liepen. Bijeenkomsten als deze geven mij veel voldoening. Ik geef kennis en krijg er nieuwe energie voor terug.”

Kennis samenbrengen

Volgens Anouk barst ondernemend Limburg van de kennis op uiteenlopende terreinen. Als lid van de stuurgroep Noord probeert zij die expertise via inspirerende ledenactiviteiten en -events bij elkaar te brengen. “In juni 2022 waren we te gast bij een aspergeteler. Terwijl hij vertelde over de moeilijke uitdagingen waar hij als agrariër voor staat, kwamen de aanwezige mkb-ondernemers spontaan met adviezen op de proppen. Onbevangen en out-of-the-box droegen zij ideeën aan om hem te helpen. Prachtig om mee te maken. Van hieruit is het idee ontstaan om ondernemers binnen MKB-Limburg als buddy’s aan elkaar te gaan koppelen. Op die manier kunnen we vakkennis met elkaar verbinden. Hoe fijn is het als je iemand hebt met wie kunt sparren, een collega-ondernemer met een luisterend oor die jou de weg wijst en bij wie terechtkunt met al je vragen.”

Wil jij net als Anouk jouw invloed vergroten?

Word lid van MKB-Limburg. Liever eerst kennismaken om te zien wat de voordelen zijn? Kom dan gewoon eens vrijblijvend sfeer proeven tijdens een van onze kennis- en netwerkevents. Dan kun je zelf ervaren wat de kracht van MKB-Limburg is. Na je aanmelding voor een van onze events brengen we jou in contact met een MKB-lid (bij voorkeur iemand die je al kent) die jou bij binnenkomst persoonlijk ontvangt en vervolgens wegwijs maakt. Op die manier voel je je niet alleen welkom, maar ben je verzekerd van een goede start. 

Meld je nu aan voor een kennismaking door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om een evenement met je af te stemmen. 

Onze business partners