Rijvers BV uit Weert wint Weerterlandprijs 2023!

Rijvers BV uit Weert wint Weerterlandprijs 2023!

In een goed gevuld Munttheater werd op dinsdag 24 oktober onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemerschap een boost te geven. De Weerterlandprijs bestaat uit de Ondernemersprijs en de Rabobank Verbindingsprijs. Daarnaast kregen drie jonge ondernemers onder de naam de “Weerterland Belofte” de kans om zich op het podium te presenteren. Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland en ze te verbinden en versterken.

De Weerterlandbelofte

De drie jonge ondernemer beloftes; Bart van Wijhe van Schoner werken,
Jur Jansen en Casper Toren van Reuzenpanda  en Sjoerd Sijben van Onenine pakten ieder hun plek in de spotlights. Drie krachtige pitches van drie veelbelovende ondernemers. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer.

Rabobank Verbindingsprijs

Ook deze editie kende Rabobank Weerterland en Cranendonck een prijs toe aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren; kleinschalig woonzorghuis Huize te Gaste in Gastel vertegenwoordigd door Rita Lamers, Energiehandelsplatform Pannenweg 2 uit Nederweert, vertegenwoordigd door Wim Schilders en Dealin Green uit Weert, vertegenwoordigd door Stefan Lemmens. Dealin Green is een ketensamenwerking die een antwoord biedt op de transitievraag van agrarische bedrijven door het aanbieden van een alternatief rondom de snelgroeiende Paulownia boom.

Energieplatfom Pannenweg 2 mag zich de komende twee jaren de winnaar van de Rabobank verbindingsprijs noemen. Pannenweg 2 is het eerste bedrijvenpark in Nederland met een Lokale Energy hub dat hiermee de eigen netcongestie oplost. Wim Schilders, ondernemer en voorzitter van platform wil vooruitgang boeken. “De groei van ondernemers wordt op dit moment door congestie op het elektriciteitsnetwerk geremd. Door het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de bedrijven en het delen van de opgewekte energie kan een deel van onze energiebehoefte zelfvoorzienend worden ingevuld. Het winnen van deze Verbindingsprijs geeft het vertrouwen en de impuls om verder te groeien in ons concept. We hebben nog veel te onderzoeken en ontwikkelen maar zijn overtuigd van de kracht van dit nieuwe energieplatform.”

Ondernemersprijs gewonnen door Rijvers BV uit Weert.

De ondernemersprijs 2023 ging naar winnaar Rijvers BV uit Weert.

De andere genomineerden voor deze prijs waren Joey en Christianne Sonnemans van JCS Party Rent uit Ospel en Leon Coolen en Jan Veerhees van Multitube uit Weert.

Ondernemer Chris Wiermans en zijn vrouw Petra van Rijvers waren zeer blij met de prijs die volgens hun een verdienste is van het hele personeel. “Dit is een grote waardering voor ons hele team en een mooie kans om te laten zien welke mooie bedrijven in het Weerterland aanwezig zijn.” Rijvers is een professionele en veelzijdige toeleverancier voor de internationale meubel- en projectindustrie. Hun veelzijdige projecten en werkzaamheden variëren van het vervaardigen van panelen tot het samen uitdenken en produceren van een meubellijn of een compleet interieurproject. Rijvers is een moderne onderneming met een groot sociaal hart en met oog voor personeel en de menselijke maat.

De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Limburg. Het initiatief wordt breed gesteund door de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseerde wederom de feestelijke eindmanifestatie. Het is de ambitie van de organisatie om de prijs elke twee jaar uit te reiken en hiermee het ondernemen in het Weerterland een podium te bieden. Meer informatie kun je vinden op www.weerterlandprijs.nl

Foto: Dion Huibers

 

Lees de andere nieuwsberichten

14/11/2023

Voorstellen nieuw lid | Marc Puyn | HKB

Vandaag stellen we graag Marc Puyn aan je voor. Marc is oprichter van HKB Noord-Limburg. HKB levert bedrijfsadvies aan ondernemers

26/09/2023

Weerterlandprijs 2023

Na inmiddels vier succesvolle edities in 2014, 2016, 2018 en 2021 wordt in 2023 wederom de Weerterlandprijs uitgereikt aan een

05/02/2024

VDL Nedcar Job-Event

Vanaf 5 februari starten de VDL Nedcar Job Events. Op deze Job Events pitchen werkgevers – onder professionele begeleiding –

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners