slide image
Slide background

Verzekering VGZ

Verzekering

gepubliceerd: 14 januari 2018

Wat zijn uw goede voornemens voor 2019?

Bijna 60% van de Nederlanders heeft goede voornemens. Wat zijn uw eigen plannen voor 2019? Meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken, afvallen?

Wie bevlogen medewerkers wil, kan het best inspelen op de intrinsieke motivatie, zo laat de positieve psychologie ons zien. 'Goede voornemens' - bij menigeen momenteel hoog op de agenda - kunnen hiervoor als uitgangspunt dienen. Onderstaand daarom de infographic van onze Business Partner VGZ.


 


gepubliceerd: 26 oktober 2018

Voorkom of bestrijd burn-outklachten

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 16,6% van de mensen tussen de 25 en 35 jaar kampt met burn-outklachten. Dat is onder geen enkele andere leeftijdsgroep zo hoog! Enkele redenen dat een burn-out onder deze groep millenials zoveel voorkomt, is omdat ze zichzelf verantwoordelijk voelen voor al het succes en geluk in hun leven voelen en dus ook voor alles wat minder of niet goed gaat. Ook stellen ze hoge eisen stellen aan zichzelf. U kunt helpen de klachten bij uw medewerkers te voorkomen en/of bestrijden.

Wijs uw medewerkers op vergoedingen en diensten
VGZ biedt uw medewerkers en organisatie mogelijke oplossingsrichtingen. Wijs hen hierop!
Download de teksten.

 


gepubliceerd: 4 mei 2018

Gezonde voeding stimuleren bij medewerkers

Geen onderwerp is zo veelbesproken als voeding. Tegelijk is het misschien wel het meest lastige onderwerp voor een werkgever om in de eigen organisatie aan de orde te stellen. In elk geval is het belangrijk, want overgewicht en obesitas bij volwassenen nemen toe, met gevolgen voor productiviteit en inzetbaarheid. Wat ook is toegenomen, is het inzicht dat het omgekeerde ook geldt: voeding als medicijn.

De vraag is wat medewerkers zelf vinden en hoe ‘gezondheidspromotie’ het best kan plaatsvinden. De inzichten uit de gedragspsychologie zijn hierbij bijzonder nuttig. Deze whitepaper reikt 10 van deze inzichten aan, noemt 5 don’ts en 5 do’s en vertelt hoe je de intrinsieke motivatie van medewerkers kunt vergroten. Want gezonde voeding stimuleren bij medewerkers, het kan!

Lees de volledige whitepaper


gepubliceerd: 13 november 2017


Graag informeren wij u over de nieuwe premies van VGZ Zorgverzekering en de wijzigingen die hierin plaatsvinden. Beide gaan in per 1 januari 2018.

De premies per 1 januari 2018
De premies van de basisverzekering gaan licht omhoog. Dit komt vooral omdat we in Nederland steeds meer zorg gebruiken en er steeds betere, maar ook kostbaarder behandelingen beschikbaar komen. Wij werken er hard aan de premies niet onnodig te laten stijgen. Dit doen wij door samen met zorgaanbieders de zorg waar mogelijk zinniger te maken. Zinnige zorg houdt in: betere zorg voor de patiënt én lagere kosten.

De collectieve premies voor 2018 kunt u downloaden via de onderstaande URL(s):
Premietabel 2018 3615500 Iedereen

De wijzigingen per 1 januari 2018
Wij delen graag met u het overzicht van de wijzigingen in onze zorgverzekeringen. Eén van de wijzigingen is de omzetting van de basisverzekering VGZ Goede Keuze naar de basisverzekering VGZ Ruime Keuze. Meer informatie hierover vindt u ook op onze website .

De nieuwe polis voor de verzekerden
Uiterlijk 12 november 2017 ontvangen onze verzekerden hun nieuwe polis. Eventuele wijzigingen kunnen zij eenvoudig zelf doorgeven via Mijn VGZ. Opzeggen kan tot en met 31 december 2017. Aanmelden of wijzigen van de pakketsamenstelling kan tot en met 31 januari 2018.

Informeer uw medewerkers of leden
We helpen u graag de collectieve zorgverzekering bij uw medewerkers of leden onder de aandacht te brengen. Op onze website kunt u hiervoor communicatiemiddelen downloaden .

Kunnen wij nog iets voor u doen?
Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 131 35 00 of mailingzakelijkvgz@vgz.nl

Met vriendelijke groet,
Zorgverzekeraar VGZ

 


10 juli 2017

Test je gezondheid en ontdek hoe je gezonder kunt leven
Heb je het druk met werk, huishouden, kinderen en misschien ook met zorgen voor je naasten? Is jouw leven topsport? En vraag je je wel eens af: 'Hoe houd ik het goed in balans?' Dan helpen we je graag. In samenwerking met zorgverzekeraar VGZ , MKB-Limburg businesspartner, bieden we het platform Gezond Leven aan.

Wat is het platform Gezond Leven?
Het platform Gezond Leven bestaat uit 6 thema’s rondom gezondheid: Dagelijks leven, Gezonde geest, Gezond lichaam, Prettig leven, Samen met anderen en Zingeving. Elk thema bevat online tips, testen en hulpmiddelen die je snel inzicht geven in je gezondheid en je helpen je gezondheid te verbeteren.

Online te gebruiken
Je kunt online gebruikmaken van het platform Gezond Leven. Altijd en overal, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, desktop, mobiel of tablet. Ook als je niet bij VGZ verzekerd bent.

Volledig anoniem
Het gebruik van het platform is anoniem. VGZ en MKB-Limburg  kunnen niet inzien welke thema’s je bekijkt of welke tips, testen en hulpmiddelen je gebruikt. Ook resultaten van testen zijn volledig anoniem. Alleen jij krijgt inzicht in je eigen gezondheid.

Altijd gratis
Jij kunt altijd gratis gebruik maken van de tips, testen en hulpmiddelen die het platform Gezond Leven biedt. Voor sommige tips, testen en hulpmiddelen moet je je wel eenmalig registeren. Hiervoor heb je een inlogcode nodig.  De inlogcode kun je opvragen bij MKB-Limburg.

Meer informatie
Wil je meer weten over het platform Gezond Leven? Kijk dan op de webpagina Gezond Leven van VGZ. Of neem contact op met MKB-Limburg
T: +31 (0) 475-786400
E: info@mkblimburg.nl

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV