> 1913
MKB-Limburg bestaat reeds sinds 10 maart 1913. Toentertijd werd dé ondernemersorganisatie van Limburg opgericht onder de naam “Roomsch Katholieke Limburgse Middenstand”.
> De Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog pakte voor de Roomsch Katholieke Limburgse Middenstand gunstig uit. Door veel regeringsmaatregelen werden met name voor veel middenstanders tal van moeilijkheden veroorzaakt. Mede hierdoor groeide de bond explosief. In 1916 werd het “Bureau van Advies voor Handeldrijvende en Industriële Middenstand in de Provincie Limburg” opgericht. Het is vanaf dat moment dat de vereniging actief werd in het adviseren en begeleiden van de zelfstandige ondernemer.
> De jaren 20
In 1925 liep het ledenaantal van het Bureau van Advies voor Handeldrijvende en Industriële Middenstand in de Provincie Limburg terug en werden er schulden gemaakt. Het is mede door hulp van toenmalig bisschop Mgr. Schrijnen dat de schulden konden worden afgelost. In 1928 trad de heer Koops aan als voorzitter en bleef op deze positie zitten tot 1961.
> De jaren 60
Fundamentele veranderingen stonden centraal in de roerige jaren 60. Naast de naam Katholieke Limburgse Middenstandsbond werd in 1961 besloten een tweede naam te gaan gebruiken, namelijk de Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers (LOZO). De samenleving veranderde sterk. De bedrijfsconsulentendienst werd opgericht en vanaf toen heeft de LOZO aan vele duizenden Limburgse ondernemers advies uitgebracht.
> De jaren 80
In 1982 krijgt de Katholieke Limburgse Middenstandsbond een nieuw pand aan de Huiskensstraat te Venlo.
Door de moeilijke economische tijden is het lastig het ledenbestand vast te houden. Inmiddels wordt de ledenwerving professioneel benaderd. De organisatie heeft namelijk meer dan 2-fulltime acquisiteurs in dienst. In 1988 viert de LOZO haar 75-jarig bestaan. In 1997 verhuist de LOZO van de Huiskensstraat naar de Noorderpoort te Venlo.
> Het nieuwe millennium
Sinds 8 november 2004 is de naam van de nieuwe organisatie MKB-Limburg een feit. Ook de afdelingen wijzigen hun naam. In 2010 wordt er een nieuwe indeling gemaakt naar acht sterke regionale afdelingen. Op plaatselijk niveau heeft MKB-Limburg dan nog onderafdelingen vanwege extra activiteiten die lokaal worden georganiseerd. Per 1 april 2012 is MKB-Limburg gehuisvest bij het Ondernemersplein Limburg te Roermond.
> 2015 – Leden voor leden - gedachte centraal
Limburgse ondernemers met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat ze elkaar voor business doeleinden gemakkelijk weten te vinden. Dat is de insteek van de nieuwe website van MKB-Limburg. Belangrijk onderdeel van de site is het online platform exclusief voor leden. Met onder ander de nieuwe website wil MKB-Limburg zich profileren als partner voor Limburgse ondernemers.
> 2016 – 2017 Kennis van zaken, hart voor verbinden.
MKB-Limburg versterkt ondernemers met kennis van zaken en hart voor verbinden.
Wij zijn gedreven en bedreven om de zakelijke passie van Limburgse ondernemers te faciliteren met het beste netwerk voor én door ondernemers. Samen maken wij de toekomst van Limburg. Hoe kunnen wij u als ondernemer ondersteunen?
Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?
Lees meerProfiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?
Lees meerLeden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.
Lees meer