Genomineerden LODEWIJK VAN DER GRINTEN PRIJS & TALENT AWARD 2023

Genomineerden LODEWIJK VAN DER GRINTEN PRIJS & TALENT AWARD 2023

BEKENDMAKING GENOMINEERDEN
LODEWIJK VAN DER GRINTEN PRIJS & TALENT AWARD 2023

Op dinsdag 12 september worden de genomineerden van de Lodewijk van der Grinten Prijs en de Talent Award 2023 bekend gemaakt bij Fontys International Business School.
Anouk Hendrikx Afonso, Jan Houwen en Giselle Vluggen gaan de komende maanden de strijd aan en zullen door een vakjury op een aantal criteria beoordeeld worden. Leidraad hierbij is het thema van dit jaar: Personeel & Ontwikkeling. Dat betekent dat er bij de selectie van kandidaten vooral gelet is op hoe zij zich profileren en hoe zij het verschil maken om trouwe, tevreden en betrokken medewerkers de vinden én te behouden.

De kandidaten die dit jaar voor de Talent Award zijn genomineerd zijn: Marco Baetsen, Wouter Knippenbergh en Jurre Quicken.

Anouk Hendrikx Afonso
Anouk Hendrikx Afonso (1980) woonde met haar gezin in Nederland, België, Brazilië en Portugal en werkte daar voor grote en kleine organisaties. Door de ervaringen in verschillende organisatietypen en culturen zag ze waar het anders en beter kon en startte in 2016 haar bedrijf maatwerk HRM. Samen met haar, nog steeds groeiende, team biedt zij een unieke werkwijze voor outsourcing van HRM.
Met betrekking tot het thema Personeel en Ontwikkeling zegt Anouk: “Door nieuwsgierig te zijn naar de ander, kwaliteiten te herkennen, deze in te zetten en mensen verder te helpen ontstaat een cultuur waar mensen graag werken. En juist dan gaat ontwikkeling nog veel sneller”.

Jan Houwen
Jan Houwen (1956) stapte in 1995 in als partner van Volantis en is daar sinds 2000 Algemeen Directeur. Volantis is een, snelgroeiend ingenieurs-, architectuur- en consultancyorganisatie met 115 medewerkers. Ze realiseren nieuwe en innoveren bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen.
Over het thema Personeel & Ontwikkeling zegt Houwen: “Wij hebben ten tijde van de economische crisis van 2009-2012 een stip aan de horizon gezet om de beste werkgever van de regio te worden. Dat is gelukt (in 2020, 2021 én 2022) en we zijn er trots op dat Volantis nu in de positie verkeert dat personeel zichzelf aandient en het zittend personeel het bedrijf trouw blijft en extra trots is om er te mogen werken”.

Giselle Vluggen
Giselle Vluggen groeide op in een ondernemersgezin en leerde daar dat een familiair gevoel binnen het bedrijf een voorwaarde is voor groei en ontwikkeling van de medewerkers. Inmiddels is ze directeur-eigenaar van Forta4U en maakt samen met haar team het verschil voor jongvolwassenen met autisme/gedragsproblematieken en slaat een brug tussen deze groep en het bedrijfsleven.
Over het thema Personeel & Ontwikkeling: “Het is mijn visie om sterke onafhankelijke medewerkers te ontwikkelen om de nieuwe generatie beter te kunnen begeleiden. Werken bij Forta4u is meer dan alleen werk, het is een cultuur en attitude van strijdlust voor anderen”.

TALENT AWARD
Sinds 2021 reikt de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs ook een Talent Award uit aan een ambitieuze jonge professional tot 35 jaar uit de Gemeente Venlo. De genomineerden voor deze prijs in 2023 zijn:

Marco Baetsen (1989)
In 2015, direct na het afronden van zijn studie, schreef Marco Baetsen zijn onderneming Stadsbouwers in bij de Kamer van Koophandel. Met Stadsbouwers geeft hij advies in de ontwikkeling en herbestemming van vastgoed. Zijn passie ligt in projecten die voor een grote groep mensen een bijzondere betekenis hebben. Plekken waarmee mensen sterke verbondenheid voelen en die onderdeel zijn van de identiteit van de stad.

Wouter Knippenbergh (1989)
In 2021 startte Wouter als ondernemer. Vanuit Mens en Werk personeelsdiensten richt hij zich met zijn team primair op arbeidsbemiddeling. Door het aantrekken van collega’s en partners met de juiste knowhow is de dienstverlening in korte tijd sterk uitgebreid met als doel volledige ontzorging van opdrachtgevers. Daarnaast is Wouter maatschappelijk actief voor Oekraïense vluchtelingen en binnen de organisatie van Stereo Sunday.

Jurre Quicken (1990)
Begin 2021, midden in de tweede corona-lockdown, nam Jurre Quicken de vestiging van Brownies&downieS Venlo over. Jurre is een sociale ondernemer die er veel voldoening uit haalt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden in een ‘echt’ bedrijf. Dat er mensen met een verstandelijke beperking werkzaam zijn betekent overigens niet dat de lat minder hoog ligt wat betreft kwaliteit van eten en drinken en het gastvrijheidsniveau. Het motto ‘puur is perfect’ is alles omvattend!

DE PRIJS
De Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs heeft ten doel om Venloos ondernemerschap te bevorderen en talenten binnen de gemeente te waarderen.
Op dinsdag 12 december zal de uitreiking van beide prijzen plaatsvinden in Theater De Maaspoort in Venlo.
 

Deze prijs is een initiatief van LLTB, MKB Noord Limburg, Ondernemend Venlo en Gemeente Venlo.

Lees de andere nieuwsberichten

08/05/2023

Persbericht | Nieuwe nominatieprocedure Lodewijk van der Grinten Prijs

Sinds 2010 wordt elk jaar een prijs uitgereikt aan de beste ondernemer van Venlo. Het bestuur van de Stichting Lodewijk van

07/06/2023

Terugblik | Netwerkwandeling

Gisteren hebben we genoten van een netwerkwandeling in Nationaal Park De Maasduinen. Deze wandeling is tot stand gekomen met onze

04/01/2024

Voorstellen nieuw lid | Willemien Lemmers | Cair Business Suppport

Vandaag stellen we graag Willemien Lemmers van Cair Business Support aan je voor. Na ruim 35 jaar werkzaam te zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners