22 februari
Ondernemershuis, Steegstraat 5, Roermond

< Terug naar events

Naar een ontspannen werksfeer

22 februari
Ondernemershuis, Steegstraat 5, Roermond

Hoe voldoe je als ondernemer aan de wettelijke verplichting om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen of aan te pakken?.

Grensoverschrijdend gedrag (pesten, (seksuele-) intimidatie, agressie of discriminatie ) was in het afgelopen jaar een veelbesproken onderwerp. Na de schandalen bij Ajax, ‘The Voice of Holland’, de ‘Wereld Draait Door’ en vele andere bedrijven, organisaties en instellingen moeten we vaststellen dat het hier een veel voorkomend probleem betreft, met grote impact. Iedereen komt er mee in aanraking, hetzij als slachtoffer, hetzij als pleger, of als omstander. en het gebeurt overal, ook op de werkvloer bij bedrijven.

Als werkgever wil je graag dat jouw medewerkers zich wél veilig en thuis voelen. Sterker nog: je bent volgens de Arbowet ook wettelijk verplicht hiervoor te zorgen.

Veel (kleinere) bedrijven weten dat niet of weten niet hoe. Ze weten niet dat je zelfs – ook al ben je maar klein als werkgever –  verplicht bent een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) op te stellen en in je arbeidsomstandighedenbeleid aan te geven hoe je grensoverschrijdend gedrag voorkomt en bestrijdt. Wat kun je (moet je) doen, hoe kun je risico’s tegen gaan en hoe kun voor je medewerkers een veilige en betrouwbare werkomgeving creëren?.

In de bijeenkomst over grensoverschrijdend gedrag gaan we hier dieper op in, met vele praktische tips en zullen we het ook hebben over de vertrouwenspersoon.

Op naar een ontspannen werksfeer. Met een beetje hulp kan dat goed lukken.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Gerd Leers van het bedrijf De Vijfde Berg. Gerd is LVV-registervertrouwenspersoon.

Programma
09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai
10.00 uur Welkom en start programma
11.00 uur Korte pauze
11.15 uur Vervolg bijeenkomst
12.00 uur Einde bijeenkomst

Locatie
Ondernemershuis, Steegstraat 5 te Roermond

Parkeren
Op de parkeerplaats van het Ondernemersplein is helaas niet voldoende gelegenheid om te parkeren. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. De parkeerfaciliteiten van het Designer Outlet Center, het Wilhelminaplein en de Wilhelminasingel liggen op steenworp afstand van het Ondernemersplein Limburg. Het centrum van Roermond en het Centraal Station liggen op loopafstand (5 minuten).

Aanmelden
Aanmelden kan via onze app. Bij aanmelding via de app ben je verzekerd van deelname, dit kunnen we niet garanderen wanneer we je aanmelding ontvangen via de mail. Wil je hulp bij het downloaden van de app of heb je deze nog niet, stuur dan een mail naar info@mkblimburg.nl

Bekijk ook de andere events

9december
Bijeenkomst nieuwe leden
27juni
Be a Hero for one day!
15september
Viva Classic Live | Evert Thielen
9oktober
Bedrijfsbezoek Leurs Tuincentrum
9december
Bijeenkomst nieuwe leden
27juni
Be a Hero for one day!
15september
Viva Classic Live | Evert Thielen
9oktober
Bedrijfsbezoek Leurs Tuincentrum

Onze business partners