De energiebrigade

De energiebrigade

Hulp voor ondernemers

De gemeente helpt ondernemers uit het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) met energiebesparende maatregelen. De pilot ‘energiebrigade’ en de bijbehorende subsidieregeling wordt verlengd tot 1 oktober 2023.

Afgelopen periode heeft gemeente Roermond een pilot uitgevoerd met 50 ondernemers. Zij zijn met deskundigen van de energiebrigade in gesprek gegaan om te kijken hoe ze energie kunnen besparen. Naast advies op maat is er een subsidieregeling waarmee de ondernemers voor €1.000,- energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren, in de vorm van de aanschaf van materialen of een energiescan. 

Verlenging

Naar aanleiding van de eerste resultaten is een verlenging ingezet tot 1 okt 2023. Nog eens 100 bedrijven kunnen gebruik maken van de energiebrigade en de subsidieregeling. Deze hulp is beschikbaar voor niet-informatie plichtige bedrijven. Dat wil zeggen: bedrijven die per jaar minder dan 50.000 kWh elektriciteit of minder dan 25.000 m3 aardgas verbruiken.

Informatie energieverbruik 

De energiebrigade zet zich in om ondernemers te informeren over hun energieverbruik. In een persoonlijk gesprek worden onderstaande zaken besproken: 

  • meer aandacht voor het energiecontract en de energienota;
  • maatregelen zoals isoleren;
  • technische maatregelen, zoals toepassing van deurdrangers, sensoren en tijdschakelaars;
  • alerter en bewuster gedrag.

Aanmelden

Een gesprek met de brigade is een vereiste voor een subsidieaanvraag. Heb je interesse in een gesprek bij jou op locatie? De energiebrigade komt gratis bij je langs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: energiebrigade@groene-economie.com.

De subsidieregeling kun je hier vinden op de website overheid.nl. De subsidie aanvragen kan via de pagina ‘Subsidie aanvragen‘.

Lees de andere nieuwsberichten

10/06/2024

Online informatiebijeenkomst A73 Tunnelrenovatie

Op veler verzoek organiseert Midden Limburg Bereikbaar op dinsdag 18 juni vanaf 16:00 tot 16:45 uur een online informatiebijeenkomst in

06/05/2024

Mindfulness helpt je ontspannen voor, tijdens en na je werk

Onze partner VGZ organiseert 3 mooie programma’s die je niet wil missen: Een drukke baan, sporten, familie, vrienden… hoe ga

30/10/2023

Afmelden in de bundeling app

Momenteel was het niet mogelijk om je af te melden via de app. Dit willen we aanpassen zodat je dit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners