Conferentie Euregionale & Internationale arbeidsmarktaanpak van Zuid-Limburg

Conferentie Euregionale & Internationale arbeidsmarktaanpak van Zuid-Limburg

Gisteren, donderdag 22 februari, vond de mini-conferentie over de euregionale & internationale arbeidsmarktaanpak van Zuid-Limburg plaats. Hierbij stond het programma rondom het aantrekken en behouden van (eu)regionale en internationale kennis- en kundeprofielen voor de grensregio Zuid-Limburg centraal.

In het Werkcentrum Zuid-Limburg te Geleen kwamen zo’n 125 deelnemers uit de triple helix bij elkaar om stil te staan bij het besluit van de drie centrumgemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen om in de periode 2024-2027 per jaar 1,2 miljoen euro te investeren in de diensten die zich richten op de Euregionale en internationale arbeidsmarkt van Zuid-Limburg. Het programma kan tevens rekenen op 1 miljoen euro vanuit de Regio Deal Zuid-Limburg.

Hiermee is de continuïteit van de betreffende diensten, de Grensinfopunten Aken Eurode en Maastricht, de Services Grensarbeid Kerkrade en Maastricht, het Expat Centre Maastricht Region en het Rijksprogramma Talent Coalition verzekerd en kan worden ingespeeld op de toenemende vraag van (internationale) inwoners, werknemers en werkgevers.

De keuze voor de locatie Werkcentrum te Geleen was een bewuste keuze. Het centrum is speciaal geopend om medewerkers en werkgevers te ondersteunen bij alle vragen over werk. Iedereen uit de regio Zuid-Limburg kan er terecht, ook voor vragen rondom het werken of werven over de grens.

De deelnemers werden warm ontvangen door Wethouder Yvonne Salvino en Wethouder Judith Bühler, en onder regie van moderator Simone van Trier, tekenden wethouders Martin de Beer (Heerlen) en Hubert Mackus (Maastricht) en Yvonne Salvino (Sittard-Geleen), namens de drie colleges, de samenwerkingsovereenkomst.

Samen sterk: Werkgevers, campussen, kennisinstellingen en intermediaire organisaties onderschrijven het belang van deze stap en gaan de komende jaren meedenken om de dienstverlening verder te optimaliseren. Deze “coalition of the willing” gevormd door de Brightlands Chemelot CampusBrightlands Smart Services CampusBrightlands Maastricht Health Campus BVMedtronic (Medlands Parkstad), Limburgse Werkgevers VerenigingLonzaMosa MeatLeo LoopbaanMaastricht UniversityZuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied SciencesLIOFHet VISTA college en MKB-Limburg zetten gisteren hun handtekening onder de aanpak.

Lees de andere nieuwsberichten

02/05/2023

Terugblik | Kennissessie MijnMarketing.com | 24 april

Succesvolle marketing gaat verder dan een mooie website, goed scorende socialmediaberichten en optimale vindbaarheid. Het draait om de juiste synergie

18/09/2023

MKB Nederland | Enquête Maatschappelijke bijdrage ondernemers

Beste ondernemer, In heel Nederland zetten ondernemers zich actief in voor het verenigingsleven, lokale evenementen en veel andere maatschappelijke initiatieven.

19/06/2023

Voorstellen nieuw lid | Davy Heuts | Davy Heuts E-Commerce Advies & Management Consultancy

Vandaag stellen we graag Davy Heuts aan je voor. Davy helpt ondernemers met het optimaliseren van hun E-commerce strategieën en het behalen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Onze business partners