MKB-Limburg - PROJECTEN - SOCIAAL-INCLUSIEVE-WERKVLOER
slide image
Slide background

Inclusieve werkvloer

Inclusieve werkvloer

Terugblik Kick-off 'Inclusieve werkvloer' van 25 nov 2019

Helpende handjes nodig? Wij hebben ze!

Met deze slogan is de pilot ‘Inclusieve werkvloer’ in Midden-Limburg gestart.

Van de kick-off van 25 november 2019 is onderstaand filmpje gemaakt. Deze kick-off vond plaats in de oude timmerwerkplaats van de paters in Steyl, ‘De ambachtsschool nieuwe Steyl’. Een symbolische locatie voor deze gelegenheid, vanuit hier worden praktijkgerichte opleidingen verzorgd voor onder andere kwetsbare en kansarme mensen die in het reguliere onderwijs zijn vastgelopen, uitgevallen of door een afstand tot de arbeidsmarkt niet tot hun recht komen.

Lees meer en bekijk filmpje

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een inclusieve werkvloer…dát biedt pas toekomst!

Werkgevers dragen graag hun steentje bij aan diversiteit op de werkvloer. En mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen doorgaans graag aan de slag. Maar toch blijkt een duurzame match moeilijker dan gedacht, waardoor vaak snel weer afscheid genomen wordt van elkaar. Om werkgever en werknemer duurzaam aan elkaar te binden introduceren MKB-Limburg, ADV Limburg en SBB, in samenwerking met WSP Midden Limburg en het Instituut Gak, het pilotproject ‘Naar een inclusieve werkvloer: de praktijkbegeleider als mentor en coach’.


Het doel is om niet alleen in te zetten op diversiteit, maar vooral op een inclusieve werkomgeving. Een ‘inclusieve werkomgeving’ houdt in dat leidinggevenden en beleidsbepalers kunnen omgaan met verschillen tussen mensen en de meerwaarde van deze diversiteit juist benut. De verschillende behoeften en mogelijkheden van werknemers worden gesignaleerd en erkend. En dit biedt een ‘veilige’ werkplek waar men zich gewenst voelt, zichzelf mag zijn en het vertrouwen heeft dezelfde kansen als anderen te krijgen. Diversiteit op de werkvloer heeft namelijk pas zin als verschillen er mógen zijn.

Het in januari 2019 voorgestelde pilotproject gaat officieel op 31 augustus 2019 van start.  
Binnenkort zal er een introductiebijeenkomst plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt spoedig. 

Aanmelden voor de pilot?
Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de pilot en zullen vervolgens door MKB-Limburg en SBB bezocht en gescreend worden. Krijgt een bedrijf groen licht voor deelname dan volgt een training voor directie en medewerkers. Vervolgens worden de praktijkbegeleiders verder opgeleid en zal er in de laatste fase een werving van potentiele medewerkers voor deze bedrijven plaatsvinden.

Gedurende een aantal maanden wordt de nieuwe medewerker vanuit de werkgever begeleid door de praktijkbegeleider en door de casemanager van de gemeente/WSP. Ook worden er evaluaties uitgevoerd en acties bijgesteld of opnieuw uitgezet. Het doel is om minimaal 20 personen met een afstand tot een arbeidsmarkt uit de diverse domeinen duurzaam te plaatsen, waar mogelijk op te leiden en te begeleiden.

Wilt u als ondernemer graag van diversiteit op de werkvloer naar een inclusieve werkvloer? Dan is dit precies wat u zoekt! Neem contact op met MKB-Limburg voor meer informatie.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV