MKB-Limburg - PROJECTEN - MKB-L1MBURG-PRIJS
slide image
Slide background

MKB L1mburg Prijs

MKB L1mburg Prijs

Beej Benders wint MKB L1mburg Prijs 2019

Dat is woensdagavond bekendgemaakt in een uitzending op L1 TV, dat de wedstrijd samen met MKB Limburg organiseert. Volgens de jury draagt Beej Benders het thema 'van winst naar waarde' het beste uit in haar bedrijfsstrategie.

Kunstwerk
In de finale klopte Beej Benders medefinalisten Maison Blanche Dael uit Maastricht en Re Use Materials uit Heerlen. Het levert de versmarkt annex supermarkt een kunstwerk van Chris Gadiot én de mogelijkheid om voor 10.000 euro te adverteren bij L1 op.

Transparant
De jury, onder leiding van MKB-Limburg-voorzitter Monique Princen, beoordeelde de bedrijven op doorzettingsvermogen, creativiteit, gedurfd optreden, continuïteit en imago. Zij prijst onder meer het transparante prijsbeleid dat het Venlose bedrijf erop nahoudt. Ook wijst zij op de inzet van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het bedrijf.

Maatschappelijke meerwaarde
"Beej Benders is een echt familiebedrijf, dat goed heeft nagedacht over de manier waarop ze de maatschappelijke meerwaarde willen toevoegen en heeft dit op meerdere fronten uitgewerkt in hun bedrijfsstrategie", zo is te lezen in het juryrapport. Die 'meerdere fronten' gaven volgens de jury de doorslag bij het bepalen van de winnaar. "Door niet grootschalig in te kopen en door de maaltijden die in de keuken bereid worden, wordt derving van producten tot een minimum beperkt. Dit voorkomt verspilling", geeft zij als voorbeeld.

In 2018 won Dekkers Tweewielers uit Wanssum de MKB L1mburg Prijs. De wedstrijd werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.


MKB L1mburg Prijs 2019
Dé prijs voor maatschappelijke meerwaarde in Limburg.
Net als voorgaande jaren is MKB-Limburg samen met L1 op zoek gegaan naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen tot hun kernwaarde hebben benoemd.

Publieksstemming
Nieuw bij de MKB L1mburg Prijs 2019 was de publieksstemming. Allereerst gaat een selectiecommissie aan de slag om alle aanmeldingen te beoordelen op de invulling van het thema 'van winst naar waarde'. Vervolgens selecteert de commissie de beste kandidaten (maximaal 10) en krijgen de genomineerden de kans om zichzelf te presenteren aan het publiek. Met een filmpje dat werd opgenomen door L1 konden de genomineerden zich voorstellen. Het publiek kon van 15 t/m 28 april 2019 stemmen op hun favoriete kandidaat.

De genomineerden voor 2019 waren:

  • ACS Cleaning
  • Beej Benders
  • Blanche Dael
  • Blue Berrie Hill
  • Emma Safety Footwear
  • Boomkwekerij Fleuren
  • Tuincentrum Leurs
  • Re Use Materials

MKB L1mburg Prijs
Welke onderneming gaat niet alleen voor een goed verdienmodel met bijbehorend financieel resultaat, maar ook voor maatschappelijke winst? In welk opzicht maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter?

Het maakt niet uit op welk terrein het bedrijf actief is. De enige voorwaarde is dat het bedrijf in Limburg is gevestigd. Het bedrijf en/of de product/dienst dat het meeste maatschappelijke meerwaarde biedt, wint de MKB L1mburg Prijs.

Initiatiefnemers
De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De winnaar krijgt een kunstwerk en voor € 10.000 advertentietijd via media van L1 en een kunstwerk van een Limburgse kunstenaar.

Jury
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, bezoekt de drie beste bedrijven die voortkomen uit de publieke stemronde. De ondernemers krijgen de kans om hun bedrijf te presenteren en de jury ervan te overtuigen dat zij de hoogste maatschappelijke meerwaarde hebben.

Bij de beoordeling door de jury wordt onder andere gekeken naar doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd optreden, continuïteit en imago. L1 maakt van alle genomineerde bedrijven een reportage in aanloop naar de live-uitzending.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 12 juni 2019 tijdens een live tv uitzending van L1.

Terugblik uitreiking 2019
Op 12 juni 2019 is Beej Benders uit Venlo tijdens een feestelijke uitreiking, op L1 tv uitgeroepen als winnaar van de MKB L1mburg Prijs 2019. Beej Benders ging er vandoor met een kunstwerk van kunstenares Chris GAdiot én voor € 10.000 advertentietijd via mediakanalen van L1.

Bekijkt u de uitzending hier

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV