MKB-Limburg - PROJECT-FAMILIEBEDRIJVEN - VRAGEN-OVER-TOF
slide image
Slide background

TOF FAQ Heb je een andere vraag voor TOF? Mail ons dan via info@mkblimburg.nl.

TOF - FAQ

Vragen over TOF

Wat is TOF?
TOF is de naam van een project van MKB-Limburg voor het stimuleren van innovatie in het kleinere familiebedrijf. Het staat voor ‘Trots op Familiebedrijven’ en is geboren uit een initiatief van MKB-Limburg samen met Maastricht University. De missie is om familiebedrijven te versterken. 

Waarom schrijf ik me in voor TOF? 
TOF zorgt voor inspiratie, kennis en co-creatie speciaal voor familiebedrijven tot 50 medewerkers. In samenwerking met Maastricht University is er speciaal voor familiebedrijven een traject gemaakt. Als familiebedrijf kun je je gratis inschrijven voor een vrijblijvend gesprek met een coach en daarna kun je als je wilt doorstromen naar de TOF Masterclasses, kennis en inspiratie sessies. Ook ben je welkom binnen de community voor TOF op het MKB-Ondernemersplatform. 

Waar staat de afkorting van TOF voor? 
TOF staat voor Trots op Familiebedrijven.

Voor wie is TOF? 
TOF is er voor familiebedrijven van 2 tot 50 werknemers. Ben je momenteel nog geen familiebedrijf maar wil jij je bedrijf gaan overdragen binnen de familie, dan kom je ook in aanmerking. 

Wat heb ik aan TOF? 
Dit jaar bieden we de doelgroep van TOF twee trajecten aan. Allereerst biedt TOF een gratis gesprek met een business coach aan. Voorafgaand vul je een innovatiescan in om het gesprek de juiste diepgang te kunnen geven. Dit noemen we TOF aan tafel, dit gesprek helpt jou inzicht te krijgen in kansen en bedreigingen. Als je wilt stroom je daarna door naar de TOF Masterclasses, kennis en inspiratiesessies gegeven en samengesteld door experts van Maastricht University.

Wat is ‘TOF aan tafel’?
Een gesprek met een expert, liefst aan de keukentafel en als het niet anders kan online. Dit deel van het TOF project biedt jouw familiebedrijf een moment van rust en focus om samen met een business coach te praten over jouw bedrijf. De TOF coaches, verspreid over Limburg, zijn gespecialiseerd in familiebedrijven en voeren het gesprek op basis van de door jou ingevulde innovatiescan. 

Wat is een innovatiescan?
Deze scan biedt de coach de mogelijkheid om in het gesprek aan de keukentafel binnen een uur tot de kern van jouw familiebedrijf te komen. Het is een voorbereiding op jouw gesprek en ook voor jou een benchmark van hoe de familiebedrijven ervoor staan. De resultaten worden met je gedeeld. 

Wat heb ik aan ‘TOF aan tafel’? 
Een uur reflectie met een business coach die de juiste vragen stelt brengt je vaak meer dan je denkt. Deze coach deelt na het gesprek zijn observaties met jou. 

Wanneer begint ‘TOF aan tafel’? 
In overleg met de business coach plan je een datum en een tijd voor het gesprek en de innovatie-scan.

Kan ik me inschrijven voor ‘TOF aan tafel’? 
Jazeker, via dit formulier schrijf je je meteen in https://lnkd.in/d4tfmiS

Hoeveel tijd kost deelname aan 'TOF aan tafel'? 
Het kost ongeveer 1 uur tijd aan voorbereiding en het gesprek met de coach is ook 1 uur. 

Moet ik me voorbereiden voor 'TOF aan tafel'? 
Ja we sturen je voor het gesprek een formulier met vragen over jouw bedrijf om in te vullen. Dit noemen we ook wel de innovatiescan. 

Waar vinden de gesprekken met de businesscoach plaats?
Online als het niet anders kan of als dit gewenst is. Het kan ook aan de keukentafel. 

Hoeveel kost het om deel te nemen? 
TOF aan tafel’ is geheel kosteloos, ofwel gratis! Voor de TOF Masterclasses vragen we een eigen bijdrage van €950,- excl. BTW per familiebedrijf. 

Met hoeveel mensen mag ik deelnemen aan het coachingsgesprek?
In overleg met de coach met twee personen / familieleden die binnen de organisatie werken.

Krijg ik inzicht in de innovatiescan?
Jazeker, we delen de resultaten graag met je. Ook krijg je als er voldoende gesprekken zijn geweest een samenvatting van het onderzoek binnen familiebedrijven. 

Wanneer moet ik beslissen of ik me inschrijf voor de TOF Masterclasses? 
We hebben een beperkt aantal plaatsen hiervoor. Per startende groep zullen maximaal 8 familiebedrijven en 15 personen deelnemen. In oktober 2021 zal de inschrijving te sluiten. 

Wat zijn de kosten van de TOF Masterclasses? 
Deelnemen aan de TOF Masterclasses kost €950,- exclusief BTW per familiebedrijf.

Met hoeveel mensen mag ik deelnemen aan TOF Masterclasses?
Je mag met 2 of 3 familieleden deelnemen aan de Masterclasses. Echter gaat dit in overleg met de business coach. 

Moet ik vooraf betalen? 
De betaling is vooraf, het kan in overleg in 2 delen. 

Waar vinden de Masterclasses plaats? 
Bij Maastricht University in Maastricht of een enkele Masterclass op locatie. 

Wanneer beginnen de TOF Masterclasses? 
De eerste groep familiebedrijven beginnen in mei, daarna begint maandelijks een nieuwe groep m.u.v. juli en augustus. 

Kan ik achteraf nog iets terug lezen of zien bij het volgen van de Masterclasses? 
De aangeboden vakliteratuur en een syllabus van de TOF Masterclasses.

Krijg ik “huiswerk” voor de Masterclasses?
Ter voorbereiding wordt lesmateriaal gedeeld om te lezen en reflecteren. Per familiebedrijf krijg je   in een aantal Masterclasses een opdracht mee naar “huis” om in het bedrijf te bespreken dan wel uit te voeren. Maximale voorbereidingstijd per Masterclass is een dag (m.u.v. de eerste sessie).  

Wat is een goede voorbereiding op de TOF Masterclasses? 
De TOF Masterclasses zijn speciaal voor familiebedrijven. Als ondernemer ben je klaar voor deze Masterclasses die jouw familiebedrijf gaat versterken. 

Hoeveel tijd gaan de Masterclasses mij kosten? 
De Masterclasses zijn één keer per maand, een dagdeel van 13.00uur tot 17.00uur. Daarnaast vragen de masterclasses voorbereiding van ongeveer één dag. Inschrijven voor de TOF Masterclasses doe je voor het versterken van je organisatie. 

Moet er samengewerkt worden voor de Masterclasses? 
Jazeker. In de TOF Masterclasses staan de familiebedrijven centraal en gaan we aan de slag binnen de context van de verschillende bedrijven in de groep. Delen van informatie en reflectie op hoe andere bedrijven hun zaken aanpakken zijn belangrijke leer en inspiratie momenten.

Wat gebeurt er als er een lock-down komt? 
In het geval van een lockdown gaan de Masterclasses door in een online setting. 

Wie geeft de Masterclasses? 
De TOF Masterclasses worden gegeven door experts van Maastricht University met jaren praktische en onderzoeksmatige ervaring met familiebedrijven.

Zijn er ondernemers betrokken bij de Masterclasses? 
De inhoud van de Masterclasses is tot stand gekomen i.s.m. ondernemers. Daarnaast zijn de deelnemers als ondernemers aanwezig en stemmen we de inhoud van de masterclasses zoveel mogelijk af op de vraag van de familiebedrijven in de Masterclasses. 

Staat het programma voor de TOF Masterclasses vast? 
De brede basis voor de Masterclasses rondom de thema’s strategie, innovatie en opvolging staat vast. Binnen deze thema’s passen we daar waar kan aan naar de wensen en behoefte van de diverse Masterclass groepen. Ook voor TOF is het belangrijk om zoveel mogelijk relevante informatie binnen de context familiebedrijven te kunnen bieden. 

 

Gelieve onderstaande gegevens in te vullen.

U ontvangt de download link op het opgegeven e-mailadres.

×

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV