slide image
Slide background

Wim Kömhoff

Wim Kömhoff

Het kunstwerk voor de Winnaar van de MKB-Limburg Prijs wordt dit jaar gemaakt door Wim Kömhoff uit Grathem.

Creatief beeldhouwer is Wim Kömhoff al in zijn prille jeugd, de drang om deze creativiteit in materie om te zetten wordt versterkt door het zien van de creaties van zijn vader die koperslager was. Voordat hij zich zelf echter helemaal ging toewijden aan de kunst, studeerde hij MTS werktuigbouwkunde en deed hier en daar werkervaring op. Sinds 1981 is Kömhoff actief als beeldend kunstenaar. Hij heeft de afgelopen jaren veel geëxposeerd in galeries en openbare gebouwen. Ook heeft hij verscheidene openbare opdrachten uitgevoerd.

In klei, gips, was en brons verwerkt Kömhoff aan de ene kant zijn eigen emoties; aan de andere kant gaat zijn belangstelling uit naar de reacties die zijn werk bij de toeschouwers oproept. Daarbij variëren zijn beelden tussen abstract en figuratief, zonder ooit hun sierlijkheid te verliezen. Door zijn degelijke, ambachtelijke werkwijze heeft Kömhoff het hele proces van materiaalkeuze en productie, tot en met de uiteindelijke vervaardiging en afwerking tot het perfecte beeld, zelf in handen. Misschien is dit wel de sleutel naar het geheim van de fascinatie, die de werken van de Grathemer kunstenaar oproepen bij het publiek, en wordt het publieke oog op zijn gemak gesteld door het contrast tussen de in beeld gebrachte emoties enerzijds, en de vrijheid van de kijker om eigen emoties op te roepen of te projecteren anderzijds. Een en ander wordt versterkt door de ambachtelijke degelijkheid van de materialen, die geen afbreuk doen aan de fragiliteit van de beelden.

Meer werk van Wim Kömhoff

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV