slide image
Slide background

Subsidie KOENEN EN CO

Subsidie

10-7-2017

Businesspartner Koenen en Co| Subsidie Praktijkleren

Maak gebruik van de subsidie Praktijkleren: Voor werkgevers met studerende werknemers

Als werkgever kunt u een subsidie ontvangen voor medewerkers die binnen uw bedrijf een opleiding volgen of hebben gevolgd. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van uw studerende werknemers en is van toepassing op medewerkers die een deeltijdopleiding volgen aan een VMBO, MBO, HBO en Universiteit. Stagiaires en afstudeerders zijn uitgesloten van deze regeling. Let op: Deze subsidie kun je wél aanvragen voor medewerkers die reeds uit dienst zijn en gedurende hun dienstverband een opleiding hebben gevolgd. De meeste ondernemers zien dit wel eens over het hoofd.

Wanneer komt u in aanmerking voor deze subsidie?
Het subsidiebedrag is maximaal € 2.700 per werknemer. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

U bent: een erkend leerbedrijf (voor VMBO/MBO) óf aangemerkt als organisatie die een goede begeleiding geeft (voor HBO) óf uw organisatie begeleidt promovendi of technologisch ontwerper in opleiding (WO)

U werkt op basis van een geldige (praktijkleer)overeenkomst. In de praktijk betekent dit dat de leerling of student ook bij uw bedrijf op de loonlijst staat

De beroepsopleiding is diplomagericht en is opgenomen in het Centraal register beroepsopleidingen (Crebo) of het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO)

Deze regeling geldt ook voor medewerkers die in het buitenland een opleiding volgen, alsmede voor buitenlandse medewerkers. Het opleidingsinstituut dient wel door de Nederlandse overheid goedgekeurd te zijn.

Start nu met de aanvraag!
De aanvraag voor deze subsidie gaat per studiejaar. U kunt alleen subsidie aanvragen na afloop van een gerealiseerde praktijkplaats of werkleerplaats. De aanvragen voor het studiejaar 2016-2017 kunnen vanaf 2 juni ingediend worden. Let op: na 15 september 17.00 uur kunnen géén aanvragen meer worden ingediend! Het is dus aan te bevelen nu al met de aanvragen te starten.

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling, neem dan contact op met onze innovatieadviseurs, 088 7747512 of praktijkleren@koenenenco.nl

 

 

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor startende ondernemers tussen 0-5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV