MKB-Limburg - PARTNERS-MKBLIMBURG - INFRA - MOBILITEIT
slide image
Slide background

Mobiliteit ZUIDLEASE

Mobiliteit

gepubliceerd 4 juni 2019

Zuidlease opent kantoor in Venlo


Zuidlease heeft weer een mijlpaal bereikt. Naast de vestiging in Sittard is er een kantoor in Venlo geopend. Met deze uitbreiding gaat Zuidlease haar lokale en regionale karakter onderstrepen en inspelen op het groeiend aantal relaties in Noord- en Midden-Limburg. Het nieuwe kantoor is gevestigd in het goed bereikbare Lebe Business Center aan de Parlevinkerweg 1 op bedrijventerrein Venlo Trade Port. Relaties kunnen in Venlo op afspraak terecht voor alle commerciële zaken.

Het kantoor in Venlo wordt de nieuwe werkplek van Marcel Idink en Rob Mans. Beiden zijn opgegroeid en woonachtig in de regio, spreken de taal en beschikken over uitgebreide leasekennis door hun jarenlange ervaring in de branche. 

Over Zuidlease
Zuidlease: ‘De sleutel naar onbezorgde mobiliteit’. Overstappen naar het gemak van zakelijk leasen? Zuidlease biedt al 26 jaar mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt. Het team van 31 enthousiaste en betrokken medewerkers beheert een wagenpark van 4.500 auto’s en is volledig ingericht om u en uw bedrijf te ontzorgen. Met onderstaande leasevormen wordt invulling gegeven aan alle mobiliteitswensen:

 • Operationele Lease
 • Financial Lease
 • Shortlease
 • Starterslease
 • Sale & Lease back
 • eBike2Ride fietslease
 • Share&Ride deelauto’s
 • Mobiliteitsbudget
 • Wagenparkbeheer


Contact: venlo@zuidlease.nl
Website: https://www.zuidlease.nl/
Telefoon: 077-7630067

 


 

gepubliceerd 10 december 2018

Rijden met bijtelling?

Als je nu je auto buiten de bijtelling houdt en je gaat vervolgens in een elektrische auto rijden, dan kun je niet zomaar uitgaan van de lage bijtelling van 4%. Veel berijders verslikken zich hierin. Als je de auto gaat rijden in september en je gaat 4% bijtellen, krijg je nog een naheffing over de eerste negen maanden.
 
Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen zakelijke rijders. 12% van hen betaalt nu geen bijtelling. 16% van hen geeft aan dat ze straks willen overstappen op een elektrische auto (EV). Deze groep moet extra oppassen.
 
Als je voor de eerste keer een auto-van-de-zaak mag gaan rijden, dan mag je op dát moment bepalen of je je leaseauto wel of niet gaat bijtellen (c.q. privé er mee gaat rijden). Na de ingebruikname van je zakenauto mag je alleen nog per kalenderjaar kiezen of je bijtelling wil betalen of niet. Een uitzondering is het wisselen van werkgever. Ook dan mag je het opnieuw bepalen.
 
De zakelijke rijders die halverwege het jaar van niet-bijtellen overstappen naar een EV en wél gaan bijtellen, krijgen te maken met een bijtellingsnaheffing. Je betaalt namelijk de bijtelling over het gehele kalenderjaar, ongeacht welke auto je rijdt.
 

“Rijd met je elektrische auto niet privé en houd een kilometeradministratie bij”
VZR-voorzitter, Jan van Delft.

 
De oplossing is om ook met je elektrische auto niet privé te rijden en alsnog tot het eind van het jaar een sluitende kilometeradministratie bij te houden. Vanaf 1 januari kan dan vervolgens de lage 4% bijtelling betaald worden en volgt er geen naheffing.
 
VZR heeft al diverse keren een opmerking gemaakt richting de belastingdienst dat deze regeling erg inflexibel is. Tot nu toe is er echter geen bereidheid om dit aan te passen.

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

 


gepubliceerd 5 december 2018 

Met all season banden op wintersport?

Het is bij de meeste automobilisten wel bekend dat een auto in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verplicht over winterbanden moet beschikken bij (mogelijke) winterse omstandigheden.

Voldoen all seasonbanden ook aan de eisen in Duitsland? Ja, mits ze voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool worden all seasonbanden als winterband beschouwd. Het sneeuwvloksymbool geeft aan dat de banden zijn getest en geschikt bevonden voor gebruik bij winterse omstandigheden. Hier vindt u alles over regels omtrent het rijden met winterbanden in binnen- en buitenland. Alvast een goede reis gewenst!

 


gepubliceerd: 12 april 2018

Dieselverbod in Duitsland?

Gaat u regelmatig de grens over naar onze Oosterburen? Dan bent u wellicht al bekend met de milieuzones in vele Duitse steden. Onlangs werd in Duitsland groen licht gegeven voor een verbod op bepaalde dieselauto's. Dat betekent niet automatisch dat alle Duitse stadskernen straks zo'n verbod hebben, de rechter heeft alleen geoordeeld dat de wet het toelaat. Steden mogen (of moeten) straks straten afsluiten voor vervuilende voertuigen.

Het verbod geldt dan voor dieselvoertuigen die niet voldoen aan de zogeheten Euro 6-norm. Deze emissiestandaard geldt sinds 2015 voor nieuwe auto's. In Duitsland voldoen 10 van 15 miljoen dieselauto's daar niet aan.

Gaat u regelmatig de grens over en wilt u weten of uw auto aan Euro 6 voldoet? U kunt het controleren door op de website van overheidsinstelling RDW het kenteken in te vullen. De info staat onder het tabblad Motor en Milieu.

 


gepubliceerd: 6 maart 2018

Niet storen!

Bent u al bekend met de 'niet storen tijdens autorijden' functie op de iPhone? Daarmee schakelt u social media, Whatsapp en Berichten uit tijdens het rijden maar kunt u wel gewoon blijven bellen (via bluetooth of carkit). Zodra de iPhone sneller dan 20 km/u voortbeweegt schakelt de niet storen functie zichzelf automatisch in. En wat helemaal handig is: u kunt zelf een automatisch en gepersonaliseerd antwoord instellen dat verstuurd wordt naar degenen die u een bericht sturen tijdens de autorit.

Jorrit Kuipers, onderzoeker aan TU Delft, legde het RTL Nieuws uit:
“Als we aan het autorijden zijn, gebruiken we ons langetermijngeheugen, waar geautomatiseerd gedrag in opgeslagen is. Daar hoef je niet over na te denken. Maar als er iets onverwachts gebeurt, en je moet anticiperen, dan gebruik je je kortetermijngeheugen of werkgeheugen. [..] Dat geheugen gebruiken we ook op het moment dat we een bericht krijgen of aan het intikken zijn op onze smartphone. Als je dat werkgeheugen daarvoor inzet, kun je het niet meer gebruiken voor het verkeer. En dan gaat het vaak fout.”

Wij wijzen je daarom graag op de nieuwste – en behoorlijk slimme – telefoon in auto functionaliteit van Apple; ‘Niet storen tijdens autorijden’. De functionaliteit is aanwezig op Apple iPhones vanaf model 5S. Het werkt als volgt:

Ga naar Instellingen > Niet Storen
Scrol omlaag naar Niet storen tijdens autorijden
Activeer door Automatisch te selecteren
Kies welk bericht (Automatisch antwoord) verzenders (Automatisch antwoord aan) ontvangen tijdens je rit

Zodra je telefoon zich voortbeweegt met meer dan 20 kilometer per uur wordt de functie vanzelf ingesteld. Je hoeft er dus niet telkens voor en na het starten van de auto aan te denken. De functie schakelt apps zoals WhatsApp en Berichten uit. Apps zoals navigatie of muziek apps werken wel nog steeds. Stel deze wel in voordat je gaat rijden want zodra de niet storen functie is ingesteld kun je je telefoon niet meer bedienen. Is je telefoon aangesloten op een carkit of Bluetooth set, dan kun je wel gewoon bellen in de auto. Zonder zo’n set werkt het bellen echter niet.

Met een Android gestuurd apparaat (minimaal Android 5) kun je ook veilig rijden, mét telefoon in auto. Niet zo geïntegreerd als bij Apple maar met behulp van de ‘In Traffic Reply’ app, gemaakt door Samsung.

Samsung, over dit initiatief op het gebied van verkeersveiligheid:
“In-Traffic Reply werkt heel simpel. Je geeft toegang tot je notificaties en je GPS. Je kiest welke social apps je wilt koppelen en welke reacties de app moet versturen. De rest gaat vanzelf. Elke keer als je fietst of auto rijdt schakelt de app automatisch in, zet je notificatie geluiden op mute en reageert namens jou. Zo houd jij je aandacht op de weg.”

bron: https://timemanagement.nl/telefoon-in-auto/


gepubliceerd: 14 november 2017

In jubileumjaar wint Zuidlease FD Gazelle 'grote ondernemingen'

Onze business partner Zuidlease, heeft op 9 november een FD Gazelle mogen ontvangen van het Financieele Dagblad. Daarmee behoort Zuidlease in Sittard tot de snelste groeiers in de regio Zuid in de categorie ‘grote ondernemingen’.

 "We zijn ontzettend trots op deze FD Gazelle. Voor ons is dit een kers op de taart in het jaar dat we ons 25-jarig jubileum vieren," zegt directeur Olaf Houben. "Het is een bewijs dat onze relaties ons waarderen en dat we op de goede weg zitten."

Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ondernemingen die de afgelopen drie jaar gemiddeld minimaal 20 procent in omzet zijn gegroeid, winstgevend en financieel solide zijn, komen in aanmerking.

Dit jaar vond de competitie voor de veertiende keer plaats.

Wij feliciteren Zuidlease van harte met deze award!

bron: LimburgZaken

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 juli 2017

Business Partner Zuidlease geeft tips voor een onbezorgde vakantie

U kent het vast wel: Vakantiestress! U gaat een paar weekjes lekker weg maar voordat u eindelijk eens écht weg bent… Gaat u met de auto op vakantie in het buitenland? Graag wijzen we u op de volgende zaken zodat u ook tijdens uw vakantie onbezorgd mobiel bent en blijft.

 • Maak uw auto klaar voor de reis! Misschien erg voor de hand liggend, maar toch… Check zeker de koelvloeistof, het oliepeil en de bandenspanning en het bandenprofiel vóórdat u een lange autoreis maakt;
   
 • Zorg ook voor de juiste uitrusting ín de auto. Het is per land verschillend wat er aanwezig moet zijn. Uit veiligheidsoverwegingen en om discussies te voorkomen met de lokale autoriteiten kunt u het beste deze checklist volgen (bron: ANWB). Denk daarnaast ook aan de benodigde vignetten en milieustickers;
   
 • Rijdt u in een leaseauto? Neem altijd een Europees Schadeformulier mee en zorg dat u het telefoonnummer van de 24/7 hulpdienst van uw leasemaatschappij opgeslagen heeft;
   
 • Vraag een machtiging voor rijden in het buitenland aan bij uw leasemaatschappij.U vindt hier ons eigen voorbeeld;
   
 • En last but not least een tip om wellicht nog wat geld te besparen; bekijk hier de actuele brandstofprijzen van heel Europa en tank aan de juiste kant van de landgrenzen!

Wij wensen u een mooie zomer en een onbezorgde (auto)vakantie! 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV