slide image
Slide background

Mobiliteit ZUIDLEASE

Mobiliteit

gepubliceerd: 12 april 2018

Dieselverbod in Duitsland?

Gaat u regelmatig de grens over naar onze Oosterburen? Dan bent u wellicht al bekend met de milieuzones in vele Duitse steden. Onlangs werd in Duitsland groen licht gegeven voor een verbod op bepaalde dieselauto's. Dat betekent niet automatisch dat alle Duitse stadskernen straks zo'n verbod hebben, de rechter heeft alleen geoordeeld dat de wet het toelaat. Steden mogen (of moeten) straks straten afsluiten voor vervuilende voertuigen.

Het verbod geldt dan voor dieselvoertuigen die niet voldoen aan de zogeheten Euro 6-norm. Deze emissiestandaard geldt sinds 2015 voor nieuwe auto's. In Duitsland voldoen 10 van 15 miljoen dieselauto's daar niet aan.

Gaat u regelmatig de grens over en wilt u weten of uw auto aan Euro 6 voldoet? U kunt het controleren door op de website van overheidsinstelling RDW het kenteken in te vullen. De info staat onder het tabblad Motor en Milieu.

 


gepubliceerd: 6 maart 2018

Niet storen!

Bent u al bekend met de 'niet storen tijdens autorijden' functie op de iPhone? Daarmee schakelt u social media, Whatsapp en Berichten uit tijdens het rijden maar kunt u wel gewoon blijven bellen (via bluetooth of carkit). Zodra de iPhone sneller dan 20 km/u voortbeweegt schakelt de niet storen functie zichzelf automatisch in. En wat helemaal handig is: u kunt zelf een automatisch en gepersonaliseerd antwoord instellen dat verstuurd wordt naar degenen die u een bericht sturen tijdens de autorit.

Jorrit Kuipers, onderzoeker aan TU Delft, legde het RTL Nieuws uit:
“Als we aan het autorijden zijn, gebruiken we ons langetermijngeheugen, waar geautomatiseerd gedrag in opgeslagen is. Daar hoef je niet over na te denken. Maar als er iets onverwachts gebeurt, en je moet anticiperen, dan gebruik je je kortetermijngeheugen of werkgeheugen. [..] Dat geheugen gebruiken we ook op het moment dat we een bericht krijgen of aan het intikken zijn op onze smartphone. Als je dat werkgeheugen daarvoor inzet, kun je het niet meer gebruiken voor het verkeer. En dan gaat het vaak fout.”

Wij wijzen je daarom graag op de nieuwste – en behoorlijk slimme – telefoon in auto functionaliteit van Apple; ‘Niet storen tijdens autorijden’. De functionaliteit is aanwezig op Apple iPhones vanaf model 5S. Het werkt als volgt:

Ga naar Instellingen > Niet Storen
Scrol omlaag naar Niet storen tijdens autorijden
Activeer door Automatisch te selecteren
Kies welk bericht (Automatisch antwoord) verzenders (Automatisch antwoord aan) ontvangen tijdens je rit

Zodra je telefoon zich voortbeweegt met meer dan 20 kilometer per uur wordt de functie vanzelf ingesteld. Je hoeft er dus niet telkens voor en na het starten van de auto aan te denken. De functie schakelt apps zoals WhatsApp en Berichten uit. Apps zoals navigatie of muziek apps werken wel nog steeds. Stel deze wel in voordat je gaat rijden want zodra de niet storen functie is ingesteld kun je je telefoon niet meer bedienen. Is je telefoon aangesloten op een carkit of Bluetooth set, dan kun je wel gewoon bellen in de auto. Zonder zo’n set werkt het bellen echter niet.

Met een Android gestuurd apparaat (minimaal Android 5) kun je ook veilig rijden, mét telefoon in auto. Niet zo geïntegreerd als bij Apple maar met behulp van de ‘In Traffic Reply’ app, gemaakt door Samsung.

Samsung, over dit initiatief op het gebied van verkeersveiligheid:
“In-Traffic Reply werkt heel simpel. Je geeft toegang tot je notificaties en je GPS. Je kiest welke social apps je wilt koppelen en welke reacties de app moet versturen. De rest gaat vanzelf. Elke keer als je fietst of auto rijdt schakelt de app automatisch in, zet je notificatie geluiden op mute en reageert namens jou. Zo houd jij je aandacht op de weg.”

bron: https://timemanagement.nl/telefoon-in-auto/


gepubliceerd: 14 november 2017

In jubileumjaar wint Zuidlease FD Gazelle 'grote ondernemingen'

Onze business partner Zuidlease, heeft op 9 november een FD Gazelle mogen ontvangen van het Financieele Dagblad. Daarmee behoort Zuidlease in Sittard tot de snelste groeiers in de regio Zuid in de categorie ‘grote ondernemingen’.

 "We zijn ontzettend trots op deze FD Gazelle. Voor ons is dit een kers op de taart in het jaar dat we ons 25-jarig jubileum vieren," zegt directeur Olaf Houben. "Het is een bewijs dat onze relaties ons waarderen en dat we op de goede weg zitten."

Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ondernemingen die de afgelopen drie jaar gemiddeld minimaal 20 procent in omzet zijn gegroeid, winstgevend en financieel solide zijn, komen in aanmerking.

Dit jaar vond de competitie voor de veertiende keer plaats.

Wij feliciteren Zuidlease van harte met deze award!

bron: LimburgZaken

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 juli 2017

Business Partner Zuidlease geeft tips voor een onbezorgde vakantie

U kent het vast wel: Vakantiestress! U gaat een paar weekjes lekker weg maar voordat u eindelijk eens écht weg bent… Gaat u met de auto op vakantie in het buitenland? Graag wijzen we u op de volgende zaken zodat u ook tijdens uw vakantie onbezorgd mobiel bent en blijft.

 • Maak uw auto klaar voor de reis! Misschien erg voor de hand liggend, maar toch… Check zeker de koelvloeistof, het oliepeil en de bandenspanning en het bandenprofiel vóórdat u een lange autoreis maakt;
   
 • Zorg ook voor de juiste uitrusting ín de auto. Het is per land verschillend wat er aanwezig moet zijn. Uit veiligheidsoverwegingen en om discussies te voorkomen met de lokale autoriteiten kunt u het beste deze checklist volgen (bron: ANWB). Denk daarnaast ook aan de benodigde vignetten en milieustickers;
   
 • Rijdt u in een leaseauto? Neem altijd een Europees Schadeformulier mee en zorg dat u het telefoonnummer van de 24/7 hulpdienst van uw leasemaatschappij opgeslagen heeft;
   
 • Vraag een machtiging voor rijden in het buitenland aan bij uw leasemaatschappij.U vindt hier ons eigen voorbeeld;
   
 • En last but not least een tip om wellicht nog wat geld te besparen; bekijk hier de actuele brandstofprijzen van heel Europa en tank aan de juiste kant van de landgrenzen!

Wij wensen u een mooie zomer en een onbezorgde (auto)vakantie! 

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor startende ondernemers tussen 0-5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV