MKB-Limburg - PARTNERS-MKBLIMBURG - EDUCATIE - MBOZUID
slide image
Slide background

MBO Zuid VISTA College

MBO-Zuid

Publicatie persbericht 2 maart 2021

BERICHT LERAAR EN DOCENT IN LIMBURG

Eén loket voor het werken in het onderwijs in heel Limburg

Werken in het onderwijs is een mooie -zo niet de mooiste- baan! Toch wordt het steeds lastiger om goede docenten te vinden én te behouden. We moeten dus met oplossingen komen zodat het onderwijs blijft boeien. Dat is belangrijk voor de werving van toekomstige leraren en docenten en voor een duurzame inzetbaarheid van de huidige leraren en docenten.

Via twee nieuwe initiatieven (Leraar in Limburg en mbo-docent in Limburg) komen de VO-scholen in Noord- en Midden-Limburg en de drie mbo’s in heel Limburg samen met Fontys Hogescholen met oplossingen voor personeelstekorten, voor nu en in de toekomst. 

Lerarentekort

Net als elders in het land zullen ook in Limburg de komende jaren vele docenten de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Dat betekent dat er een grote vraag naar docenten zal ontstaan. Zo zien we nu al tekorten ontstaan voor docenten in de bètavakken en in de talen Nederlands en Duits. Onderwijsinstellingen in het vo en mbo hebben moeite de juiste docenten te vinden. Tegelijkertijd is het ook van belang om goede docenten vast te blijven houden.Daarom is dit initiatief (waarbij samenwerking centraal staat) zo belangrijk.

Samen resultaten boeken

Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML), Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO), Citaverde College, Gilde Opleidingen en VISTA College (mbo) en Fontys willen een aantrekkelijke werkgever zijn voor de regio.We werken daarom intensief samen om beter in te kunnen spelen op de veranderende vraag naar personeel in onze regio. Zo verzamelen we samen data om goed inzicht te krijgen waar de tekorten en overschotten gaan ontstaan. Daarnaast delen we vacatures en stemmen de werving op elkaar af. Wij geven ruimte voor professionalisering en loopbaanontwikkeling van onze medewerkers, en bieden experimenteerruimte voor onderwijsinnovaties. Zo staan wij samen sterker in het terugdringen van het lerarentekort.

Leraarinlimburg.nl en mbodocentinlimburg.nl
De websites zijn live! Op deze sites staat informatie over werken in het onderwijs en vacatures van de betreffende scholen in de regio. Ook tref je er verhalen van stagiairs, docenten en zij-instromers over hun ervaringen op de deelnemende scholen. Waarom kozen zij voor het docentschap? Welke route hebben ze genomen? En wat maakt het werken in het onderwijs voor hen zo interessant? Ben je enthousiast geworden en wil je misschien zelf wel aan de slag in het onderwijs? Of heb je een goed idee voor onderwijsinnovaties die helpen in de aanpak van de lerarentekorten? Neem dan eens een kijkje op onze sites: www.leraarinlimburg.nl en www.mbodocentinlimburg.nl

Nicole Hayen
Senior projectmedewerker Samen Opleiden BeroepsOnderwijs Limburg
+31 (0) 6 - 42 27 36 24

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

17-6-2020

Hartelijk welkom
Vista College | nieuwe Businesspartner van MKB-Limburg

 

Op woensdag 17 juni 2020 werd door de heer Ferdinand van Kampen van Vista College de overeenkomst voor een Businesspartnerschap met MKB-Limburg ondertekend in aanwezigheid van Maurice Dunk, Regiovoorzitter MKB-Limburg Zuid.

 

Op 23 juni a.s. waren alle Partners van MKB-Limburg uitgenodigd om samen met het Bestuur van MKB-Limburg te praten en ideeën uit te wisselen over hun toekomstige samenwerking.

Tevens werd de nieuwe samenwerking met Vista College  vastgelegd met een fotomoment met Monique Princen namens MKB-Limburg en Robert Hoogenboom namens Vista College.


VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo onderwijsinstelling met 15.000 studenten en 1.700 medewerkers, in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio samen met haar partners een breed en modern opleidingsaanbod aan te bieden: zowel voor “traditionele” mbo studenten als ook voor een groeiend aantal bedrijfsopleidingen.

 

VISTA ontwikkelt Limburgse krachten voor morgen. Dat is hun missie en deze sluit mooi aan bij de missie van MKB-Limburg.
 

Ferdinand van Kampen                          Robert Hoogenboom

       

23 juni 2020
Ondertekening overeenkomst tijdens de partnerbijeenkomst
 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV