MKB-Limburg - PARTNERS-MKBLIMBURG - EDUCATIE - MBO
slide image
Slide background

MBO GILDE OPLEIDINGEN

MBO

Het Gilde Loopbaancentrum neemt u graag mee in de laatste ontwikkelingen en de laatste nieuwe mogelijkheden die zij bieden voor uw als werkgever. Als werkgever heeft u een belangrijke faciliterende verantwoordelijkheid voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Gilde Opleidingen is hierin graag uw onafhankelijke sparringpartner en adviseur. De loopbaanadviseurs komen graag naar u toe en kunnen ook een workshop of loopbaanspreekuur verzorgen voor uw werknemers op locatie.

Workshops & Loopbaanspreekuren op locatie binnen uw bedrijf of organisatie
Het Gilde Loopbaancentrum heeft een doorlopend aanbod van interessante Workshops en een wekelijks Loopbaanspreekuur waaraan jongeren en volwassenen kosteloos mogen deelnemen, bij ons op locatie in Roermond en Venlo. Maar wat de meeste werkgevers nog niet weten is dat onze loopbaanadviseurs deze workshops ook  'inhouse' verzorgen voor uw werknemers. U kiest in afstemming met de adviseur het thema en de samenstelling van de groep. Liever individuele loopbaangesprekken aanbieden aan uw medewerkers? Dat kan ook! Onze onafhankelijk adviseurs houden desgewenst ook loopbaanspreekuren bij u op locatie.

Terugblik Limburgse Arbeidsmarktdag
Marcia Luyten ging met drie experts in gesprek waaronder onze projectleider Joop Brusselers. Over nieuwe technologie, nieuwe beroepen, langer doorwerken: je moet jezelf immers blijven ontwikkelen. Is het realistisch dat werkenden regie op hun loopbaan nemen? Is loopbaanadvies echt belangrijk, als bijna een miljoen mensen binnen een jaar al van beroep veranderen? Een kort filmverslag van een levendige discussie tijdens de Limburgse Arbeidsmarktdag ‘Anders denken, anders doen’, op 24 mei 2018 in Roermond: klik hier voor de video.

Kennismaken of ook interesse in een Workshop of Loopbaanspreekuur bij u op locatie?
Neem dan contact op met projectleider Joop Brusselers via info@gildeloopbaancentrum.nl of bel 088 468 25 28. Blijf ook op de hoogte via onze website en LinkedIn-pagina!

 


Gilde Loopbaancentrum speelt in op duurzame inzetbaarheid van medewerkers

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. De noodzaak tot een ‘leven lang leren’ en jezelf blijven ontwikkelen is nog nooit zo hoog geweest. Daarom laten we u graag kennismaken met het Gilde Loopbaancentrum. En wat dit kan betekenen voor u en uw medewerkers. 

Het Gilde Loopbaancentrum stimuleert en ondersteunt volwassenen en jongeren in de regio Midden- en Noord-Limburg om zelf de regie te nemen in hun (studie)loopbaan. Wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen én nemen om zijn of haar weg te vinden in de snel veranderende arbeidsmarkt. 

Wij zijn er voor u en uw medewerkers. Duurzame inzetbaarheid van werknemers die zich doorlopend blijven ontwikkelen wordt steeds meer een vanzelfsprekendheid en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer.

Ons ontwikkeladvies is er voor iedereen!
Het Ministerie van SZW heeft een subsidieregeling in het leven geroepen voor ontwikkeladvies voor werkende 45-plussers in geselecteerde beroepsgroepen. Het Gilde Loopbaancentrum gaat nog een stapje verder en biedt dit ontwikkeladvies kosteloos voor iedereen aan. Ongeacht leeftijd of beroepsgroep.

Ons dienstenaanbod bestaat uit:

  • Informatie
  • Workshops & Trainingen
  • Loopbaanspreekuur
  • Coach op afstand
  • Persoonlijk begeleiding
  • EVC (Certificaat Ervaring Verworven Competenties)

Wilt u eens van gedachten wisselen of kennismaken?
Neem dan contact op met onze projectleider Joop Brusselers via info@gildeloopbaancentrum.nl of bel 088 468 25 28.


gepubliceerd: 30 januari 2018

PERSBERICHT

Limburgse MBO-scholen lanceren campagne #BazenvanhetMBO


Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Arcus College en ROC Leeuwenborgh bundelen hun krachten om het imago van het MBO te verbeteren. De nieuwe, tweejarige campagne #BazenvanhetMBO gaat van start op 29 januari. Tijdens de campagne wordt het belang van MBO-opleidingen en met name hun studenten benadrukt. Door middel van social media, blogs en een reeks video’s, verzameld op de website bazenvanhetmbo.nl, hopen de scholen een groot bereik te hebben en zo meer animo en trots voor het MBO te creëren.

Veelzijdigheid van het MBO
Niet alleen bij de scholen, maar ook bij de provincie Limburg staat de zichtbaarheid van het MBO hoog in het vaandel, omdat het MBO vaak niet de positie krijgt die het verdient. De campagne laat zien dat een MBO-opleiding juist een sterke basis is voor een mooie carrière: studenten worden opgeleid tot goede en onmisbare arbeidskrachten. MBO- studenten zijn immers de motor van de Limburgse, maar ook de Nederlandse economie, aldus de initiatiefnemers. De veelzijdigheid van het MBO staat in de campagne centraal, evenals het motto “een leven lang leren”. Het motto duidt op de route die studenten tijdens, maar ook ná een opleiding afleggen.

MBO’ers in de spotlight
Met de campagne willen de MBO-scholen niet alleen meer studenten werven, maar ook docenten en mogelijke stagebedrijven. In verschillende video’s wordt steeds een ‘baas van het MBO’ in de spotlight gezet, zodat kijkers een beeld krijgen van wat het MBO te bieden heeft en waar je als MBO’er terecht kunt komen. Ook kunnen mensen zelf een baas nomineren via de website.

Student en docent als boegbeeld
Centraal staan in eerste instantie de echte ‘bazen’ van het MBO, namelijk de studenten. Zij zijn allemaal op hun eigen manier goed in wat ze doen en zijn vaak heel zelfstandig en ondernemend bezig met hun vak. Maar ook een docent kan een baas zijn, bijvoorbeeld wanneer hij of zij veel kennis heeft van het vak en plezier heeft in het lesgeven. Deze #BazenvanhetMBO zijn de ambassadeurs van de campagne.11-7-2017

Gilde opleidingen nieuwe businesspartner MKB-Limburg

Op 11 juli 2017 hebben Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg en ir. Peter Thuis, voorzitter College van Bestuur van Gilde opleidingen het partnercontract betreffende een duurzame partnerschap getekend, tijdens het directieoverleg van Gildeopleidingen in Roermond. Met dit partnerschap versterken beide partijen de samenwerking en kunnen zij de krachten bundelen rondom stageplaatsen, samenstellen van lesprogramma, volwasseneneducatie, opleiding voor zijinstroom als ook het strategisch advies voor beleidsthema’s  zoals vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt, jeugdwerkloosheid en integratie van mensen met een migratieachtergrond aanpakken.

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV