MKB-Limburg - NIEUWS - VRAAG-SLIM-SUBSIDIE-AAN-MET-LEO
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

MKB: vraag SLIM subsidie aan met Leo

Het Limburgse initiatief Leo, Loopbaan en ontwikkeling, gaat zich inzetten om samen met de Limburgse mkb-bedrijven een activiteitenplan op te stellen om de SLIM-subsidie aan te vragen. MKB-bedrijven kunnen vanaf maart SLIM-subsidie aanvragen om scholing en ontwikkeling van medewerkers te financieren. 

Voorlichting SLIM-regeling 
Gezien de kansen met deze SLIM regeling die er voor MKB-ers met personeel liggen om een verbetering cq versnelling aan te brengen in het proces om medewerkers en u als leidinggevende/eigenaar te laten nadenken over de toekomst, heeft MKB-Limburg een 2-tal presentaties gepland.

Tijdens deze presentatie zal een voorlichting gegeven worden over de regeling, het gebruik ervan, de spelregels en het vereenvoudigde administratieve aanvraag- en verwerkingsproces. 

Op  onderstaande data zullen deze voorlichtingen gegeven worden:

19 februari 2020              15.00 – 17.00 uur            Venlo                   Villa Flora

4 maart 2020                    15.00 – 17.00 uur            Heerlen               C’mill


Aanmelden kan via het Ledenplatform
Leden van onze collectiviteiten kunnen zich aanmelden via: info@mkblimburg.nl


SLIM investeren
Veel mkb-ondernemers willen graag investeren in de ontwikkeling, het opleiden en het begeleiden van werknemers, maar hebben daar niet altijd de mogelijkheden voor. SLIM is een subsidieregeling vanuit de overheid, waarbij individuele bedrijven én samenwerkingsverbanden subsidie kunnen aanvragen voor activiteiten rondom scholing en ontwikkeling van hun medewerkers. De overheid vindt het namelijk belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen tijdens zijn of haar werkzame leven. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In Mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet van leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken.

Limburgs initiatief
Het Limburgse initiatief Leo, Loopbaan en ontwikkeling, inspireert en ondersteunt sinds 2019 het Limburgse individu op het gebied van loopbaanontwikkeling. Leo inspireert ook werkgevers om zich in te zetten voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Dit via diensten als workshops, koffiebreaks, loopbaangesprekken, loopbaan-apk’s en Experiences. Met die ervaring wil Leo Limburgse mkb-bedrijven graag helpen om een aantrekkelijk activiteitenplan te maken om de SLIM-subsidie aan te vragen. Aanvragen kunnen worden ingediend via leo-loopbaan.nl/slim.

Leo gelooft dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, van werkgever én werknemer, om de ontwikkelkansen van medewerkers te creëren en te benutten. Zo blijven de medewerkers, nu en in de toekomst, waardevolle krachten op de Limburgse arbeidsmarkt.

Leo is een samenwerking tussen publieke en private partijen in Limburg, waaronder provincie Limburg, MKB-Limburg, Baandomein, UWV, Gilde Opleidingen, Vista College, Citaverde College, Leren & Werken, Techniek Coalitie Limburg, LWV en SBB.

Krachten bundelen
De subsidieaanvragen kunnen vanaf 2 maart worden ingediend. Leo roept de Limburgse mkb-bedrijven daarom op om ruim vóór 2 maart contact op te nemen over de subsidieaanvraag. Door op deze manier de krachten te bundelen hoopt Leo de Limburgse arbeidsmarkt een boost te geven. Om een aanvraag in te dienen of voor meer informatie ga naar: leo-loopbaan.nl/SLIM.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV