MKB-Limburg - NIEUWS - VOORZITTER-MONIQUE-PRINCEN-IS-BLIJ-DAT-DE-MOTIE-VAN-DE-VVD-IS-AANGENOMEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Voorzitter Monique Princen is blij dat de motie van de VVD is aangenomen.

Voorzitter Monique Princen is blij dat de motie van de VVD is aangenomen. Super dat naast het toerisme er nu ook aandacht komt voor onze winkeliers.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na toerisme komt provincie ook met actieplan voor retail

 
1Limburg: Jean van Hoof
Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 22:12


Het provinciebestuur gaat werken aan een beleidsvisie voor de winkeliers in Limburg.

Het wil die opstellen met de winkeliers en hun organisaties, werknemers en gemeenten. Uiteindelijk moet dat leiden tot een concreet actieplan.

Retail is visitekaartje Limburg
De aanpak komt er op initiatief van de VVD in het Limburgs Parlement. Die kreeg daarvoor steun van een ruime meerderheid. Volgens VVD-statenlid Dries Lodewijks is de wereld van de retail totaal veranderd. Maar is dat nog steeds het visitekaartje voor de provincie.

Lees ook: VVD-statenlid wil extra aandacht voor Limburgse winkeliers

Aandachtspunten
"De retail levert een zeer belangrijke bijdrage aan de vitaliteit en uitstraling van stadscentra en dorpskernen", aldus Lodewijks. Tegelijk zijn er een hoop uitdagingen om op in te spelen. Daarbij doelt hij op nieuwe technologieën, nieuwe vaardigheden van werknemers en de kans op een baan voor veel jongeren. Dat rechtvaardigt meer aandacht van de provincie.

Na toerisme ook retail
VVD-gedeputeerde Joost van den Akker kon zich ook vinden in een aparte visie voor het winkelbestand. Hij trok een parallel met de toeristische sector waar ook aan zo'n beleidsplan wordt gewerkt. "Dat kan net zo goed voor de retail georganiseerd worden. Ook die sector is toe aan ondersteuning en renovatie", zo zei de gedeputeerde.

Afname winkels, groei leegstand
Hij wees erop dat de afgelopen tien jaar het aantal winkels in Limburg met elf procent is afgenomen en de leegstand met één derde gegroeid. Volgens de gedeputeerde moet in de beleidsvisie en het actieplan een antwoord worden gegeven op de vraag hoe de sector het beste kan worden versterkt.

"Waarbij we de uitkomsten van het recente onderzoek naar koopstromen - onder meer uit België en Duitsland - meenemen. En de groeiende behoefte aan bezoekers om winkelen te combineren met horeca en mogelijkheden voor ontspanning", zo verklaarde Van den Akker.

Initiatiefnemer Dries Lodewijks stelde in een reactie blij en verheugd te zijn met de steun van zowel het Limburgs Parlement als de gedeputeerde.

Foto: Erwin MinkenbergGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV