MKB-Limburg - NIEUWS - VOORWOORD-MARTIJN-VAN-HELVERT--NIEUWSBRIEF-22-SEPTEMBER-2022
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 22 september 2022

Beste ondernemer,

Afgelopen dinsdag werden de kabinetsplannen gepresenteerd.

De Koning sprak in zijn Troonrede over tegenstrijdigheden en onzekerheden in Nederland. Het is daarom een goede zaak dat het kabinet wil werken aan behoud van koopkracht van burgers. Echter, de tegenstrijdigheden en onzekerheden heeft het kabinet laten bestaan voor ondernemers.

Aan de ene kant wordt de belasting op winst en vermogen verhoogd en aan de andere kant wil het kabinet helpen bij verduurzaming, digitalisering en financiering. Dat zijn juist de thema's waar we met het MKB-Limburg ook mee bezig zijn.

Het punt is dat we als ondernemers onze winst (als die er überhaupt kan zijn dit jaar) en ons vermogen (als dat nog niet is opgesoupeerd aan energiekosten) keihard nodig hebben om te investering in verduurzaming, digitalisering en financiering van investeringen.

Het kabinet laat ook nog onduidelijk op welke wijze ondernemers die meer dan gemiddeld energie gebruiken, zullen worden geholpen. Dat is zeer noodzakelijk. Het pakket van € 600 miljoen dat is toegezegd om ondernemers te helpen moet goed besteed worden. Wij zullen daar het kabinet bij helpen.

Kortom: als ondernemers zien we dat het kabinet de dingen goed wil doen, maar dat ze nog even niet weten hoe dat op de beste manier kan. MKB-Limburg zal hier te hulp schieten, samen met onze vrienden in de Malietoren van MKB-Nederland. Zorg dat collega-ondernemers zich bij MKB-Limburg aansluiten, zodat ons geluid nóg sterker kan zijn.

Veel groeten van je MKB-Limburg voorzitter,

Martijn Van Helvert
06 52 555 000

   Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV