MKB-Limburg - NIEUWS - VOORWOORD-MARTIJN-VAN-HELVERT--NIEUWSBRIEF-16-JUNI-2022
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 16 juni 2022

Beste ondernemers,

Tis me een weekje wel. Tennet laat zomaar weten dat bedrijven geen stroomaansluiting kunnen krijgen in Limburg. “Maar de consument heeft er geen last van.” Zo worden we gerust gesteld: "We gaan een half jaartje onderzoeken. Over 6 jaar verwachten we wel weer de eerste ondernemers te kunnen helpen.”, zo laat Tennet-directeur Abbenhuis weten.

Dit is natuurlijk onaanvaardbaar. Ik heb direct contact opgenomen met Jacco Vonhof. Hij nam mijn uitnodiging om samen op te trekken direct aan. Ook heb ik Minister Jetten laten weten dat MKB-Limburg graag meedenkt en werkt aan oplossingen.

De eerste verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij Tennet en alle andere infrastructuur-beheerders als Enexis en Liander, die met exact hetzelfde probleem zitten. Niet alleen ondernemers, maar ook consumenten  betalen al jaren een steeds duurder wordende energierekening en dat geld gaat ook naar Tennet om dit goed te regelen. Wat is er met dat geld gebeurd al die jaren?

Het is echt niet zo dat de groei van het aantal aansluitingen op laadpalen plotseling uit het niets komt. De overheid heeft ondernemers al jaren lang uitgenodigd, uitgedaagd en soms gedwongen om de transitie naar elektriciteit te maken. Nu doen wij als ondernemers dat; wij investeren in energie en dan zegt de beheerder dat hij verrast is door de vele aanvragen.

Zo zou jij als ondernemers eens met je klanten om moeten gaan…

Het beeld (dat door Tennet is neergezet) dat bedrijven de komende jaren niet terecht kunnen in Limburg, moet vandaag nog van tafel. Het gaat juist goed met het vestigingsklimaat in onze provincie. De Minister heeft een procesbegeleider aangewezen om te zorgen dat Tennet de collega’s het gevoel van urgentie voelen dat het onderzoek van Tennet sneller af is en dat zij heel snel oplossingen op korte en op lange termijn aandragen.

En natuurlijk zijn wij bereid om daarin mee te denken.

Versterk onze lobby naar Den Haag en nodig een con-collega uit om lid te worden van MKB-Limburg. Als je denkt dat een belletje van de voorzitter kan helpen: Laat het me weten of stuur hen direct de link om in te schrijven: www.mkblimburg.nl/lidworden/

Veel groeten,

Martijn van Helvert
Voorzitter MKB-Limburg
+31 6 52 555 000
#goeddatjeonderneemt

  Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV