MKB-Limburg - NIEUWS - VOORWOORD-MARTIJN-VAN-HELVERT--NIEUWSBRIEF-15-JULI-2022
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Voorwoord Martijn van Helvert | Nieuwsbrief 15 juli 2022

Beste ondernemers,

Het is een jaar geleden dat Zuid-Limburg werd getroffen door de wateroverlast. Vele ondernemers werden keihard getroffen, net nadat ze uit het dal van corona probeerden te kruipen.

Tibert Lagarde heeft daar samen met ons MKB-Limburg-team vanaf het begin af aan de handen uit de mouwen gestoken om in praktische zin vele ondernemers te helen en om, samen met Jacco Vonhoff van MKB-Nederland toezeggingen te krijgen over financiële hulp.

Die toezeggingen kwamen gelukkig snel.

Echter, de uitwerking van de toezeggingen liet en laat ook nog op zich wachten. Samen met MKB-Nederland trekken we op om de toegezegde steun zo snel mogelijk bij de ondernemers te laten landen.  De ministeriele regeling voor de geleden schade is inmiddels ingericht en in uitvoering.

Voor de geleden omzetderving gaf het Rijk aan in gesprek te zullen gaan met de regio. Die gesprekken hebben plaatsgevonden en daarin hebben we vanuit MKB-Limburg ook onze bijdrage geleverd.

Op 11 juli jongst leden stuurde gedeputeerde Satijn van de Provincie Limburg mij een brief, waarin hij liet weten dat het resultaat van die gesprekken is, dat het Ministerie van EZK met MKB en andere partijen gaat werken aan een regeling voor omzetderving. Hiertoe zal een maximaal bedrag van €24 miljoen verstrekt worden aan de Provincies Brabant en Limburg. De provincies zullen een voorziening ontwerpen. Wij hebben vanuit MKB-Limburg aangeboden te willen helpen waar nodig.

De voorziening wordt deze zomer uitgewerkt en dan  kan met snelheid en zorgvuldigheid gewerkt worden aan de beoordeling van de aanvragen, waarna de tegemoetkoming kan worden uitgekeerd aan getroffen ondernemers.

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Groet,

Martijn van Helvert
Voorzitter MKB-Limburg
06-52 555 000

#goeddatjeonderneemt

  Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV