slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Vijf bedrijven genomineerd voor MKB L1mburg Prijs

P E R S B E R I C H T
7 juni 2017


Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2017. Met deze prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde.

Hoe maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Bij ondernemen moet het niet alleen om een goed verdienmodel gaan, zo is de gedachte achter de prijs.
 
De vijf genomineerde bedrijven zijn Dolmans Landscaping uit Bunde, Geelen Counterflow uit Haelen, GrausBouw uit Hoensbroek, Greentom uit Maastricht en SlimInICT uit Kelpen-Oler.

De MKB L1mburg Prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Zwamburg, een duurzame paddenstoelen-kwekerij die oesterzwammen kweekt op onder andere de koffiedrab van de horeca.

Ook dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt in een live-uitzending van L1 TV, op dinsdag 13 juni (17:55 uur) vanuit beachclub Degreez in Panheel. Ondernemer Wim van der Leegte (VDL Nedcar) reikt de prijs uit.

De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1. Het is de opvolger van de Innovatieprijs, die tien jaar lang heeft bestaan.

 

Korte beschrijving van de genomineerde bedrijven:

Dolmans Landscaping is gevestigd in Bunde. Het is een hoveniersbedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van de buitenruimte. Dolmans Landscaping wil met zijn Social Enterprise-beleid een daadwerkelijke meerwaarde bieden aan de (Limburgse) maatschappij door de inzet van medewerkers met een achterstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Geelen Counterflow is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf is gevestigd in Haelen. Het kantoor is gebouwd volgens de Passief-Huis richtlijnen en wekt 50% meer duurzame energie op dan het totale energieverbruik voor verwarmen/koelen, ventilatie, verlichting, servers, PC’s, printers en telefonie.

GrausBouw uit Hoensbroek is van traditioneel bouwbedrijf vanuit eind 19e eeuw (1890 eerste wortels) getransformeerd naar een servicegerichte onderhoudsorganisatie. GrausBouw houdt zich bezig met het in stand houden, verbeteren en verduurzamen van vastgoed. Het bedrijf wil uitsluitend positieve resultaten en sporen achterlaten voor mens en milieu.

Greentom is een klein en jong Maastrichts bedrijf dat wil uitgroeien tot een wereldwijd lifestyle merk met een extreem “Groen DNA”. Het maakt gebruiksartikelen die vrijwel volledig bestaan uit hergebruikte grondstoffen. Greentom-producten moeten het leven van de gebruiker makkelijker maken en daarbij een positieve bijdrage leveren aan onze planeet en aan de toekomst van de gebruikers.

SlimInICT uit Kelpen-Oler is een jong klein bedrijf dat persoonlijke ontwikkelings- en opleidingstrajecten binnen de ICT verzorgt. Het bedrijf helpt mensen met hoogbegaafdheid, leerstoornis of autisme-spectrumstoornis om zich optimaal te ontwikkelen op het gebied van ICT. Bovendien slaat het bedrijf een brug tussen werkzoekende en werkgever voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 


NOOT voor redactie:
Meer informatie over de prijs via MKB Limburg +31 (0) 475- 786 400

info@mkblimburg.nlGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV