MKB-Limburg - NIEUWS - VERSTERKING-EIGEN-VERMOGEN-MKB-VIA-FONDS-NOODZAKELIJK
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Versterking eigen vermogen mkb via fonds noodzakelijk

02-11-2021-uit Nieuwsbrief MKB-Nederland

MKB-Nederland onderstreept het pleidooi van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap voor versterking eigen vermogen mkb via een nieuw fonds. Dit fonds moet in de kern gezonde ondernemers helpen te investeren in onder meer vernieuwing, verduurzaming en digitalisering. De huidige markt biedt onvoldoende mogelijkheden voor bedrijven met een dergelijke financieringsbehoefte, zo bevestigt onderzoek van het Comité.

Gat in MKB-financieringsmarkt

Veel ondernemingen hebben ingeteerd op hun vermogen tijdens de coronacrisis. Door deze verslechterde eigen vermogenspositie hebben zij moeite om vreemd vermogen aan te trekken. Een nieuw fonds biedt een structurele oplossing voor het  “gat” in de mkb-financieringsmarkt voor financieringsbedragen tussen 250.000 euro en 5 miljoen euro. De overheid fungeert in de aanloopfase als aanjager en(co-)financiering en het fonds kan gevuld worden door private (institutionele) investeerders, waardoor bijvoorbeeld pensioenfondsen hun middelen beschikbaar kunnen stellen voor het grotere mkb.

Snelheid geboden

Het Comité adviseert een stapsgewijze aanpak, waarbij bedrijven, investeerders, financiële instellingen en overheden samen het product verder ontwikkelen. MKB-Nederland roept het kabinet op om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Met dit voorstel wordt het aanbod aan financiering verder verrijkt, waardoor de markt voor mkb-financiering volwassener wordt.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV