MKB-Limburg - NIEUWS - VENRAY-OPENT-NOODLOKET-VOOR-ONDERNEMERS-EN-ZZPAERS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Venray opent noodloket voor ondernemers en zzp’ers

Het coronavirus raakt iedereen en veel zzp’ers en andere ondernemers in Venray maken zich zorgen. Door het wegvallen van werk voor grote en kleine ondernemers en het verdwijnen van opdrachten voor zzp’ers komen sommige bedrijven in financiële moeilijkheden. De gemeente Venray staat voor deze ondernemers klaar met advies en financiële hulp.

Het voltallige college van B&W stelt: “Bedrijven, groot en klein, zijn de drijvende kracht achter onze welvaart. Op het moment dat onze economie zo hard geraakt wordt door het Covid-19 virus, willen wij als gemeente Venray zoveel doen als wat binnen onze macht ligt om de bedrijven te steunen. De nationale overheid biedt al veel mogelijkheden aan ondernemers om steun te krijgen. Vanuit Venray bieden wij voorlichting en hulp en aanvullend daarop een verlichting van de lasten voor de Venrayse ondernemers.”

Noodloket geopend

Ondernemers en zzp’ers kunnen met al hun vragen terecht bij het speciaal ingerichte noodloket voor ondernemers. Op www.venray.nl/noodloket-ondernemers vinden ondernemers antwoord op allerlei vragen en worden ze doorverwezen naar de juiste instanties. Het loket zelf is per mail bereikbaar via noodloketondernemers@venray.nl.

Hulp inkomensvoorziening zelfstandige ondernemers

Via het noodloket kunnen zelfstandige ondernemers en zzp’ers inkomensondersteuning of een noodkrediet voor bedrijfskapitaal aanvragen. De gemeente Venray heeft vanwege de uitzonderlijke situatie een speciaal team paraat staan om de aanvragen met grote spoed versneld te kunnen afhandelen. Ondernemers met echt dringende financiële nood kunnen direct telefonisch contact opnemen via tel. 0478 - 52 33 33.

Gemeentelijke belastingen uitgesteld

Naast het financieel bijstaan van de Venrayse ondernemers, wil de gemeente hen ook ontzien door de gemeentelijke belastingen aan te passen. Ondernemers, ook zzp’ers, krijgen vooralsnog tot 1 december 2020 de tijd om de OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing te betalen. Deze aanslagen moeten nog worden verzonden. De naar 1 december aangepaste betalingstermijn zal al op de aanslag vermeld staan. Vanwege systeemtechnische redenen moeten zzp’ers woonachtig in Venray zelf via noodloketondernemers@venray.nl verzoeken om uitstel van betaling.

Ook wordt er dit jaar géén voorlopige aanslag voor de toeristenbelasting opgelegd. Precariobelasting werd al niet geheven in Venray. In het najaar bekijkt de gemeente op welke manier met de terrasgelden wordt omgegaan. Ook deze worden dus niet op korte termijn geïnd. De bestaande individuele betalingsregelingen voor de gemeentelijke belastingen blijven wel in stand.

Normaal gesproken int gemeente ten behoeve van Venray Centraal en de BIZ Smakterheide (BedrijvenInvesteringsZone) bijdragen vanuit de ondernemers aan deze organisaties. Deze bijdragen worden nu pas later in het jaar geïnd. De bijdragen worden wel door de gemeente aan Venray Centraal en de BIZ Smakterheide voorgeschoten.

 

Persbericht Gemeente Venray: 20-3-2020Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV