MKB-Limburg - NIEUWS - VENLO-OPENT-ONDERNEMERSLOKET-IVM-CORONAVIRUS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Venlo opent ondernemersloket ivm corona-virus

Venlo opent ondernemersloket ivm corona-virus

Samenwerkingen

Vanuit Venlostad.com, BIZ Tegelen, BIZ Blerick, Ondernemend Venlo, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Limburg, worden diverse acties en maatregelen genomen om ondernemers te helpen. Zo organiseerde  MKB-Limburg op 18 maart een Webinar over alternatieve mogelijkheden binnen het ondernemerschap  (klik hier om deze  terug te luisteren , en worden via de facebookpagina https://www.facebook.com/HorecaHelpt tips uitgewisseld. Ook hiervoor werkt de gemeente samen met Venlo Partners aan een integrale informatievoorziening. Zodra deze voorhanden is zal dit vermeld worden op de gemeentelijke site.

In de gemeente Venlo is de onzekerheid onder ondernemers goed te voelen.

Het sluiten van alle horeca gelegenheden, het wegvallen van werk voor grote en kleine ondernemers en het verdwijnen van opdrachten voor ZZP‘ers zorgt voor een grote druk op de Venlose samenleving.

Deze druk en onzekerheid wordt door de gemeente Venlo en de direct betrokken belangenverenigingen herkend en erkend.

Er wordt daarom ook vanaf donderdag 19 maart een ondernemersloket geopend voor alle ondernemers in Venlo. Via ondernemersloket@venlo.nl of via het centrale nummer 14 0 77 is het loket bereikbaar.

Ondernemersloket vanaf donderdag 19 maart geopend

Dit ondernemersloket is voor alle ondernemers van de gemeente Venlo. Er wordt ondersteund bij vragen over de onderneming en de maatregelen die zowel landelijk als lokaal genomen worden om ondernemers te helpen. Indien nodig wordt er een bezoek gebracht en worden vragen persoonlijk afgehandeld.

Zo wordt er gewezen op alle landelijke maatregelen en mogelijkheden, en hoe deze te vinden. Ook worden er extra gesprekken met ondernemerscollectieven gevoerd om de continue wijzigende situatie te monitoren en waar mogelijk te ondersteunen.

Wethouder Erwin Boom: ‘Het is goed om te zien dat in deze lastige tijd alle partijen de handen inéén slaan. Ondernemerscollectieven en belangengroepen werken nu zij aan zij met de gemeente om juiste informatie te stroomlijnen en elkaar te helpen waar mogelijk. De kracht zit hem nu in de collectiviteit en samen optrekken in deze. Als gemeente willen we dan ook zo goed mogelijk faciliteren naar de landelijke maatregelen.‘

Lokale lasten

Daarnaast zijn er een aantal lokale maatregelen die de ondernemer direct kunnen ontlasten;

Via het BSGW kan op individuele basis een opschorting verzocht worden voor uitstel van betaling voor de lokale belastingen. Ook het BSGW is druk doende dit centraal te coördineren.

De gemeente zal daarnaast kijken naar de eigen openstaande verplichtingen bij lokale ondernemers en de mogelijkheden om deze vervroegd te betalen.

Op de site van de gemeente Venlo is - specifiek voor ondernemers-  informatie te vinden welke de komende dagen aangevuld gaat worden met aanvullende informatie, tips en veel gestelde vragen.


Wethouder Roest:’Voor ondernemers die nu of op korte termijn liquiditeitsproblemen krijgen werken we achter de schermen hard aan oplossingen. Zo kijken we momenteel naar mogelijke uitstel voor al onze lokale belastingen en voeren we hierover o.a. gesprekken met het BSGW.”

Ook voor de gemeente Venlo, de ondernemersverenigingen en -belangorganisaties, maar vooral ook voor alle ondernemers in Venlo zijn dit uitzonderlijke tijden die om uitzonderlijke maatregelen vragen. Met informatie die dagelijks verandert werkt de gemeente met alle partijen om in gesprek blijven met de ondernemers en waar nodig ondersteuning en begeleiding te bieden

Ondernemers kunnen met hun vragen terecht bij het ondernemersloket, wat per 19.03.2020 geopend zal zijn. Het ondernemersloket is te bereiken via het mailadres: ondernemersloket@venlo.nl of via telefoonnummer 14 0 77.

 

Overige informatie is vanaf donderdag 19 maart beschikbaar op https://www.venlo.nl/informatie-coronavirus,

 

 

 

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV