MKB-Limburg - NIEUWS - UWV-ARBEIDSMARKT-OVER-DE-GRENS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

UWV organiseert 'De arbeidsmarkt in Zuid-Limburg over de grens'

De arbeidsmarkt is in ontwikkeling en niet alleen in Zuid-Limburg! U als werkgever wordt steeds vaker geconfronteerd met lange sollicitatie-trajecten, waarbij het nog maar de vraag is of uw vacature ingevuld gaat worden. Hoe vinden we nieuwe medewerkers? Waar vinden we deze en voor hoe lang nog?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit hartje Zuid-Limburg zijn we binnen 30 minuten in België en Duitsland… Kunnen we dan aannemen dat op slechts 30 minuten rijden nog nieuw, onontgonnen arbeidspotentieel zit? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit bij onze buren? Kunnen zij ons helpen aan mensen die daar werkzoekend zijn? Welke sectoren kunnen elkaar over de grens versterken en op welke manier?

Tijdens deze “euregionale” bijeenkomst wordt u onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier meegenomen in de laatste (grensoverschrijdende) arbeidsmarktcijfers.


 Aan de hand van de laatste ontwikkelingen gaan we in gesprek met uitvoerings-instituten UWV, VDAB (België) en BundesAgentur für Arbeit (Duitsland). Vanuit wetenschappelijk oogpunt sluit de heer Martin Unfried aan vanuit het Institute for Transnational and Euregional Cross border cooperation and Mobility (ITEM). Gezamenlijk discussiëren we over hoe we als regio, samen met werkgevers in Zuid-Limburg, de krapte op de arbeidsmarkt kunnen benaderen én welke concessies we eventueel bereid zijn hiervoor te doen. In de afgelopen 1,5 jaar zijn er behoorlijk wat grensoverschrijdende initiatieven in de regio gestart om de arbeidsmobiliteit te bevorderen en met succes! Tijdens deze bijeenkomst geven we u tevens inzicht in een aantal best practices van Zuid-Limburgse werkgevers. Zij vertellen u meer over hun ontdekkingstocht naar arbeidspotentieel over de grens!

Een avond waarin u als werkgever betrouwbare cijfers, praktische tips  en eerlijke verhalen, uit eerste hand krijgt! Komt u ook uw grenzen verleggen? Wij verheugen ons op uw komst!
 

 

Met vriendelijke groet,
Namens organiserende partners

 

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV