MKB-Limburg - NIEUWS - UITNODIGING-ONDERNEMERSFONDS-HEERLEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

27 mei | Uitnodiging conferentie oprichting Ondernemersfonds Heerlen

Het eerste Ondernemersfonds in Limburg, in Parkstad is een feit. In Heerlen welteverstaan. Na de vele successen in het land zoals Leiden, Utrecht kon het in Heerlen niet uitblijven. Dit fonds is  ván en vóór ondernemers ter versterking van het ondernemersklimaat en van waaruit initiatieven van georganiseerde ondernemers gesteund worden.

Waarvoor   conferentie oprichting Ondernemersfonds Heerlen
Wanneer   27 mei van 19.00-21.00 uur
Waar   ©-mill, Jan Camperstraat 5 te Heerlen

 

Een belangrijke pijler in het fonds is het vaststellen van zogenaamde trekkingsgebieden. Die (veelal natuurlijke) zonering is van belang om rechten te doen gelden op het fonds. Je wilt immers de voordelen daar laten landen in het gebied waar o.a. de ondernemers zitten.  Zo is Heerlen verdeeld in 7 gebieden die onder de hoede genomen worden van gebiedsmanagers. Deze managers, waarnaar voor een aantal gebieden geworven wordt, trekken vanaf 1 juli a.s. op met georganiseerde ondernemerscollectieven. Samen, met behulp van een financiële injectie van het fonds, kunnen dan brede initiatieven ontplooit worden voor ondernemers.   
 
De voeding van het ondernemersfonds komt uit een geringe opslag op de OZB voor allen niet woningen in Heerlen. Die meeropbrengst wordt in het fonds gestort dat in 3 jaar tijd tot wel 1 miljoen euro kan oplopen. En alle verenigde contribuanten aan het ondernemersfonds kunnen een beroep doen op dit fonds!  Zo versterkt het fonds het ondernemersklimaat voor en door collectieve ondernemers. Ondernemers hebben immers naast individuele belangen ook collectieve belangen.  Het komt aan op de creativiteit van gezamenlijke ondernemers in een trekkingsgebied. Veel kan, als het maar tot uitvoering komt in de gemeente Heerlen. 

Daarom willen we , samen met U als ondernemer in Heerlen, deze uitdaging aangaan. Wij nodigen U dan ook uit voor onze 1e conferentie waar we dieper in kunnen gaan op eventuele vraagstukken. De agenda ziet er als volgt uit :
 
18.30 – 19.00 inloop
19.00 – 19.30 start sessie, met gastsprekers
19.30 – 20.00 verdieping per trekkingsgebied
20.00 – 20.30 evaluatie uitkomst verdiepingen
20.30 – 21.00 borrel
 
Naast kennis geven van informatie rondom het ondernemersfonds Heerlen (OFH) hopen de initiatiefnemers, middels interactieve sessies per trekkingsgebied, ideeën / input  op te kunnen halen voor de verdere optimalisering van het fonds. 

Aanmelden voor de conferentie, of al suggesties, ideeën, you-name-it, willen aanreiken, meld u aan bij info@Ondernemersfondsheerlen.nl 
U krijgt altijd bericht. 
 
Heerlen, 30 april 2019Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV