MKB-Limburg - NIEUWS - TVLAANVRAAG-VIERDE-KWARTAAL-MOGELIJK-HORECA-KRIJGT-OPSLAG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

TVL-aanvraag vierde kwartaal mogelijk, horeca krijgt opslag

26-11-2020

Ondernemers uit vrijwel alle bedrijfssectoren kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) van het vierde kwartaal van dit jaar, via de Corona Calculator. De overheid biedt de horecabranche daarnaast ook een eenmalige opslag.

 

Voorwaarden TVL

De TVL voor het vierde kwartaal (oktober tot en met december) van 2020 is sinds gistermiddag opengesteld, maar is al vanaf vandaag te berekenen en aan te vragen via de Corona Calculator. Uitgezonderd van deze regeling zijn: financiële en kredietinstellingen, publiek gefinancierde scholen, holdings, huishoudens en (internationale) overheidsinstellingen. Een aanvraag indienen kan tot uiterlijk 29 januari 2021, 17.00 uur.

 

Extra opslag horeca

Verplicht gesloten eet- en drinkgelegenheden ontvangen, bij het aanvragen van de TVL Q4 2020, eenmalig een opslag van 2,8 procent van hun omzetverlies in oktober tot en met december 2020 bovenop de TVL-subsidie. Het maximale bedrag is 20.160 euro.

Deze opslag, de zogeheten Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) is er onder meer voor ondernemers met (fastfood)restaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen, cafés, discotheken, nachtclubs, contractcatering, maar ook kantines.

Als horecaondernemers de Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen, wordt de HVA-opslag er direct bij opgeteld.

 

Regeling evenementenbranche

Ondernemers en toeleveranciers aan de evenementenbranche komen niet in aanmerking voor Tegemoetkoming Vaste Lasten in dit laatste kwartaal van 2020, vanwege een lage omzet in dezelfde periode in 2019. Zij krijgen wel extra steun, omdat deze sector ernstig lijdt onder de coronamaatregelen.

Ondernemers in evenementenbranche krijgen in dit vierde kwartaal een vast bedrag, op basis van hun TVL-subsidie in de zomermaanden. Deze aparte module wordt zo snel mogelijk verder uitgewerkt door de overheid en komt later met terugwerkende kracht beschikbaar.

 

Corona Calculator

Berekenen en aanvragen van alle coronasteunmaatregelen, zoals de TVL en de HVA, kan via CoronaCalculator.nl. Dit is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland om ondernemers snel wegwijs te maken in de vele regelingen die er (voor hen) zijn. Deze calculator biedt ook direct inzicht aan ondernemers in hun financiële situatie.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV