slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Total Retail 2017 | Fysieke winkel relatief populair in Nederland

De voorkeur van Nederlandse consumenten voor online winkelen groeit langzamer dan in andere West-Europese landen. Waar in West-Europa vier op de tien consumenten een voorkeur geeft aan een webwinkel boven de winkelstraat, geldt dat in ons land voor een kwart. Dat blijkt uit het onderzoek Total Retail 2017 van PwC onder tweeduizend Nederlandse shoppers. Het verschil tussen Nederland en andere West-Europese landen is volgens het onderzoek in drie jaar tijd groter geworden. Drie jaar terug gaf eveneens 27 procent van de Nederlandse consumenten de voorkeur aan online winkelen. In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk liepen de percentages juist met meerdere procentpunten op naar respectievelijk 41, 45 en 35 procent. Nederlandse consumenten gebruiken hun mobiele telefoon verder relatief minder vaak om te winkelen. Waar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk 39 procent van de consumenten er producten online mee opzoekt, doet in ons land 24 procent dat. Verder checkt zestien procent hier reviews over producten en retailers, tegenover 28 procent in de andere West-Europese landen.

Bron: RetailNewsGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV