MKB-Limburg - NIEUWS - TOF--TROTS-OP-FAMILIEBEDRIJVEN-2
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

TOF | Trots op Familiebedrijven

Heb je een familiebedrijf? Tijdens een gratis TOF aan tafel gesprek bespreek je met een business coach de kansen en uitdagingen van jouw familiebedrijf.
Lees hier waarom Uitvaartverzorging Van der Laan | Aerdehof uit Venlo deelneemt aan TOF.


“werk niet alleen IN je bedrijf maar ook AAN je bedrijf”

In 2010 neemt Anne-Miek Geurts, op latere leeftijd, het bedrijf Uitvaartverzorging Van der Laan over van Dhr. Van der Laan (die geen opvolging had).
Anne-Miek en haar echtgenoot hebben 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon.

Thuis aan de keukentafel ging het vaak over hun moeder Anne-Miek en haar werk als uitvaartverzorger. Dochter Lobke vond het werk van haar moeder altijd erg interessant, maar had nooit gedacht dat ze zelf ooit uitvaartverzorger zou worden. Ze heeft de opleiding tot sociaalpedagogisch hulpverlener en de pabo afgerond en stond vervolgens vier jaar voor de klas. Maar toen ze de kans kreeg om bij haar moeder te gaan werken heeft ze deze kans aangegrepen en daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van.

In 2017 nemen Lobke en haar man Bas, beiden dan 34 jaar, het bedrijf over van haar ouders.
Er waren toen al ontwikkelingen aangaande het bouwen van een locatie waar je voor opbaring, afscheid, uitvaart én samenzijn na de uitvaart op één locatie kunt blijven. Inmiddels bestaat
Aerdehof 2,5 jaar.

Gezien hun leeftijd zijn ze nog niet direct bezig met de bedrijfsopvolging maar wel met de ontwikkeling van hun bedrijf. Dit was dan ook de reden waarom zij geïnteresseerd raakte in het project TOF.  Wat Lobke en Bas beiden belangrijk vinden is om naast het werken IN het bedrijf ook te werken AAN het bedrijf zodat het kan groeien en door ontwikkelen. De thema’s strategie en innovatie helpt hen hiermee verder te gaan.

Het keukentafelgesprek met een ervaren businesscoach verliep erg prettig en was verhelderend, evenals de rapportage die ze ontvingen. Dit gaf hen dan ook de doorslag door te stromen naar de Masterclasses.

De aangeboden stof is echt op maat en er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar. Daarnaast ervaren zij de sfeer in de groep ook als heel goed. Het is goed om ervaringen uit te wisselen met bedrijven om je heen die met dezelfde problematiek te maken hebben.

De thema’s strategie, innovatie en opvolging zetten je aan het denken en zijn een toetsingsmoment voor jezelf om te weten of je op de goede weg zit en daarnaast gunnen zij het andere bedrijven ook om hier tijd voor vrij te maken en in contact te komen met andere familiebedrijven.


Bas en Lobke Notermans
Uitvaartverzorging Van der Laan | AerdehofGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV