slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Tijdelijke regeling Ontwikkeladvies medewerkers 45+

Uw medewerkers hebben het prima naar hun zin op hun werk. Uw medewerkers zijn collegiaal, iedereen doet werk waar hij goed in is, de werktijden zijn goed geregeld en uw personeel is tevreden over de salarissen die u betaalt. Wel worden sommige medewerkers een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Het werk van 10-15 jaar geleden is niet meer te vergelijken met nu!

Als werkgever in het MKB zult u dit ongetwijfeld herkennen binnen de eigen organisatie. Het is daarom goed om te weten dat er op dit moment een extra voorziening beschikbaar is die medewerkers stimuleert regie in de eigen loopbaan te nemen en vorm te geven aan de eigen ontwikkeling: het ontwikkeladvies.

Met het Ontwikkeladvies krijgt uw medewerker inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Deelnemers worden gemotiveerd om zelf te gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. Dit wordt samengevat in een persoonlijk ontwikkelplan waarin uw medewerker beschrijft welke acties hij/zij gaat ondernemen om zijn/haar mogelijkheden te vergroten om tot aan het pensioen aan het werk te blijven.

Deelnemers (45+) die in aanmerking komen voor het ontwikkeladvies zijn werknemers, ambtenaren of zelfstandigen zonder personeel, gemiddeld werkzaam voor minimaal 12 uur per week en behorend tot één van de volgende beroepsgroepen:

  • Administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten;
  • Cateringmedewerkers;
  • Verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel;
  • Schoonmakers;
  • Buitengewone opsporingsambtenaren (bedoeld in art. 142 wetboek strafvordering)
  • Ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel t.b.v. de ambulancedienst
  • Gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken
  • Personeel uit Primair Onderwijs en Middelbaar Beroeps Onderwijs

Stimuleer uw medewerkers ook om de regie te nemen in hun eigen loopbaan en wijs hen op de mogelijkheden. De medewerker vult zelf de aanvraag in. Het ontwikkeladvies zal uitgevoerd worden door een gecertificeerd loopbaanadviseur in de regio.

Voor meer informatie over de regeling kunt u contact opnemen met Rob Hüskens via 077 4650785 of info@thaeles.nlGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV