MKB-Limburg - NIEUWS - TERUGBLIK-RETAILSYMPOSIUM-LIMBURG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Terugblik Retailsymposium Limburg

Onlangs vond in de ECI-Cultuurfabriek in Roermond het Retailsymposium plaats, georganiseerd door MKB-Limburg en de Provincie Limburg. Een volle zaal met ondernemers, vastgoedeigenaren en vertegenwoordigers  van overheden kreeg een leerzaam en afwisselend programma voorgeschoteld. Onderstaand treft u het verslag van deze bijeenkomst aan, met in het verslag de links naar de verschillende programmaonderdelen. Tevens treft het fotoverslag dat u een goede indruk geeft van deze interessante avond, waar onder het genot van een borrel nog lang werd nagepraat.

Retailsymposium Limburg

Namens MKB-Limburg en de Provincie Limburg willen wij u bedanken voor uw aanwezigheid tijdens het Retailsymposium op 14 november jl. Met ruim 130 aanwezigen en diverse vertegenwoordigingen van onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en overheden is te zien dat het onderwerp detailhandel bij iedereen onder de aandacht is en actief wordt opgepakt (zie het fotoverslag onderaan deze pagina).

Tijdens de avond stond een duidelijke vraag centraal: op welke manier wordt de winkelleegstand in Limburg aangepakt en wat kunnen we van elkaar leren?

Zes gemeenten lieten zien hoe zij in het afgelopen anderhalf jaar in nauwe samenspraak met Provincie Limburg en MKB-Limburg aan de slag zijn gegaan met deze vraag. Tijdens de pitches van de betreffende wethouders was te zien dat een actieve samenwerking binnen gemeenten een duidelijk effect heeft. Ook kunnen we de positieve gevolgen van deze aanpak door heel Limburg zien.

De aanpakken variëren van het herstructureren en compacter maken van het kernwinkelgebied, de uitstraling verbeteren in de winkelstraten tot een actief centrummanagement en acquisitiebeleid. Samenwerken en aan de slag gaan is daarbinnen de kern. Het is van belang dat overheid, winkeliers en andere stakeholders zich achter een gezamenlijke visie en aanpak scharen.

Bij een gezamenlijke aanpak is ook het opdoen van inspiratie en ideeën belangrijk. Tijdens de bijeenkomst zette Marc Heleven ons met Cross Industry Innovation aan tot  ‘anders denken en anders innoveren’ en via de Challenge X van Jules en de Service Science Factory (UM) vragen we studenten om actief mee te denken over de aanpak van winkelleegstand. Hoe ziet de ideale binnenstad er uit voor jongeren? Met deze prijsvraag roepen we studenten op om met vernieuwende ideeën te komen voor de Limburgse binnensteden. De beste ideeën worden verder uitgewerkt en daar gaan we mee aan de slag.

Tot slot, op 26 februari 2018 vindt het Retail Innovatie Festival plaats. De tweede editie van dit landelijke festival heeft een duidelijk Limburgs accent want Roermond is ditmaal de gastheer. Kijk voor meer informatie op de website van het Retail Innovation Center en zet de datum alvast in uw agenda!

Meer informatie over dit onderwerp krijgt u via: expeditieruimte@prvlimburg.nl of retail@mkblimburg.nl

 

 

Klik op de foto om het foto-album te openenGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV