slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Terugblik Retailsymposium Expeditie Ruimte | 29 oktober 2018

Retailsymposium

Nieuwste ontwikkelingen en best practices van de aanpak winkelleegstand in Limburg
 

De aanpak van winkelleegstand is binnen iedere gemeente een belangrijk thema. De uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt worden door heel Limburg opgepakt. Een goede samenwerking en juiste hulpmiddelen zijn daarbij van belang.

De Provincie Limburg en het MKB-Limburg organiseerden op 29 oktober samen het halfjaarlijkse Retailsymposium. Deze avond bood de ruim 110 deelnemers de mogelijkheid om zich te laten informeren, inspireren en mee te praten over dit thema.

De bijeenkomst werd begeleid door Joyce Spijker en wederom stonden ontwikkelingen op het gebied van beleid en uitvoering alsmede kennisdeling van successen en uitdagingen centraal.

Aankondiging koopstromenonderzoek
In 2009 is voor heel Limburg een grensoverschrijdend koopstromenonderzoek uitgevoerd. Hans Teunissen heeft aangekondigd dit onderzoek ‘Grenzeloos winkelen’ te willen herhalen en up-to-date te brengen. Meer informatie over de marktconsultatie en het onderzoek is te vinden op de 'experimenteren pagina' van Expeditie Ruimte.

Presentatie Marijke van Hees - Retailagenda
Marijke van Hees gaf een presentatie over de Retailagenda 2018 - 2020. Speerpunten van de presentatie waren regionale afstemming, lokale transformatie, samen investeren, human capital agenda en kenniscreatie en innovatie. De presentatie is onderaan deze pagina te downloaden.

Aanpak winkelleegstand door Limburgse gemeenten
Mysteryshopping in Limburg! De zes Limburgse pilotgemeenten Venray, Roermond, Nederweert, Bergen, Heerlen en Nuth gingen in de afgelopen periode bij elkaar op bezoek. Ondernemers, beleidsmedewerkers en bestuurders deelden hun bevindingen en leerden van elkaar. Het mysteryshoppen werd als waardevol ervaren en het MKB-Limburg gaat bekijken hoe dit concept voor meerdere gemeenten kan worden toegepast. De presentaties zijn te downloaden:


Opening van Deli Scene Venlo
Tijdens de middag voorafgaand aan het retailsymposium opende Marijke van Hees de Deli Scene in Venlo. Een terugblik met foto's en video bekijkt u hier.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV