MKB-Limburg - NIEUWS - TERUGBLIK-BIJEENKOMST-24-OKT-BUSINESSCLUB-LIMBURG-BIJ-DEFENSIE
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Terugblik bijeenkomst 24 okt Businessclub Limburg bij defensie

Regionale bedrijven bezoeken luchtverdedigers

Met het organiseren van een groots Stakeholderevent heeft Defensie haar visitekaartje afgegeven binnen de regio van de Luitenant-generaal Bestkazerne. Met het openen van de kazernepoorten voor diverse belangstellenden uit het bedrijfsleven staat het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando open voor intensiever contact met de  arbeidsmarkt. Een uitgebreide Static show en een paneldiscussie zorgde voor een interactief bezoek met speciale aandacht voor de nieuwe Proeftuin.

Het netwerkevenement is ontstaan vanuit wederzijdse belangstelling tussen Midden- en Kleinbedrijven uit de regio en Defensie. Ongeveer 200 belangstellenden waren getuige van een paneldiscussie tussen de voorzitters van MKB regio Limburg en Business Vision Venray en vertegenwoordigers van Defensie; Commandant DGLC kolonel Jan Blom en kolonel Talitha Born, programmamanager Proeftuin bij HDP. De discussie, geleid door voormalig IGK luitenant-generaal b.d. Hoitink, bevatte een aantal stellingen waar panel en publiek op reageerden. Zo kwamen de deelnemers tot de conclusie dat de rol van het DGLC binnen een adaptieve Krijgsmacht kan zorgen voor een groter wederzijds begrip en mogelijke samenwerking tussen MKB, het (regionale) bedrijfsleven en Defensie. Bij het (regionale) bedrijfsleven bleek de behoefte tot meer transparantie en contact met Defensie zodat mogelijke vooroordelen weggenomen kunnen worden.

Arbeidsmarkt
Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) zoekt potentiele militairen graag binnen de regio Limburg/Brabant. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor zowel de regionale bedrijven, als Defensie, een uitdaging het beste personeel te vinden. Defensie werkt aan een nieuw Human Resources model dat uiteindelijk het huidige Flexibel Personeelssysteem (FPS) moet gaan vervangen. In verschillende zogenaamde Proeftuinen wordt het nieuwe HR-model beproefd om zo dichter bij de mens, de partners, dichter bij de arbeidsmarkt en dichter bij de operatie te komen. Bij het DGLC is de Proeftuin een manier om op lange termijn te beschikken over voldoende mensen met de juiste kwaliteiten. Tijdens de paneldiscussie bleek dat het MKB de toegevoegde waarde ziet van het vakmanschap, ervaring en werkhouding van militairen en zou daar graag gebruik van maken. Flexibele aanstellingsvormen, talentmanagement en loopbaanontwikkeling binnen de Proeftuin van Defensie zou naast het DGLC ook een toegevoegde waarde voor het MKB kunnen betekenen.

Verbinding
Met het netwerkevenement hoopt het DGLC haar verbinding binnen de regio te vergroten. Met het openstellen van de hekken van de kazerne is een eerste aanzet gegeven tot verdere samenwerking en het vergroten van de naamsbekendheid van de luchtverdedigers binnen de regio. De deelnemers hebben de verschillende wapensystemen van het DGLC kunnen bekijken waarbij de militairen uitleg gaven over de technische mogelijkheden. Innovatie en interoperabiliteit zijn voor de luchtverdedigers zaken waarmee ze dagelijks werken. De technische kennis, opleiding ervaring en het verantwoordelijkheidsgevoel van militairen zijn aantrekkelijk voor bedrijven uit de regio.

 

Klik op de foto om het foto-album te openenGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV