slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Terugblik ‘Samen werken aan een succesvolle retailaanpak’

MKB-Limburg en de Provincie Limburg willen u hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid tijdens de kennissessie ‘Samen werken aan een succesvolle retailaanpak’ op 8 mei 2018 in de ECI te Roermond.

Met een brede vertegenwoordiging van onder andere centrummanagers, ondernemers, vastgoedeigenaren, onderwijs en overheden is duidelijk te zien dat het onderwerp ‘Retailaanpak’ bij alle partijen onder de aandacht is en actief wordt opgepakt.

Het programma
De kennissessie, geleid door Simone van Trier, werd in een kort gesprek met Gedeputeerde Hans Teunissen geopend. Uit dit gesprek kwam naar voren dat op het gebied van de retailaanpak in Limburg duidelijk een beweging in gang is gezet, maar ook een proces van lange adem is. In deze aanpak is de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en andere partijen van groot belang. Ook is het relevant dat partijen elkaar weten te vinden en kennis kunnen delen. Daarom organiseren we kennissessies als deze waarin we laten zien, wat wel werkt, maar ook wat niet werkt. Het is van belang dat we dit blijven doen.

Daarna volgden drie inspirerende presentaties die de verschillende invalshoeken van de retailaanpak in Limburg lieten zien. Niek Mares van Citymanagement Roermond gaf een presentatie over de aanpak van centrummanagement in Limburg (zie bijlage). Marcel Hartjes deelde met zijn presentatie ‘Centrumaanpak Waubach’ zijn ervaringen en zijn inzichten over dit project (zie bijgevoegde factsheet). Leonie Kuepers van Stichting Streetwise liet met haar presentatie ‘Met de voeten in de löss’ de resultaten van de aanpak van Stichting Streetwise in Parkstad Limburg zien (zie www.stichtingstreetwise.nl)

 

 

 

 

 

 

Tijdens en na de presentaties was er volop ruimte voor discussie. Daaruit kwam o.a. naar voren dat de retailaanpak maatwerk is (o.a. de organisatie, de budget en de financiering en de oplossingsrichtingen). Ook bleek uit deze discussie dat het van groot belang is dat partijen binnen en buiten de eigen sector elkaar actief opzoeken (bijvoorbeeld ondernemers of vastgoedeigenaren onderling). Centrummanagers hebben een overlegstructuur opgezet en zien een grote meerwaarde in deze onderlinge uitwisseling van ervaringen. Verder is het relevant dat de resultaten gemeten kunnen worden in de retailaanpak. Ook vergt ondernemen innovatief denken en het durven maken van keuzes. Aan de basis van iedere onderneming moet uiteraard een goed ondernemersplan liggen.

Expeditie Ruimte
Tot slot, vanaf 19 juni 2018 kunt u op de geheel nieuwe digitale leeromgeving van Expeditie Ruimte het verslag, toekomstige bijeenkomsten en best practices uit Limburg vinden. Meer informatie is te vinden op www.expeditieruimte.nl.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV