slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Studenten werken samen met retailers aan succesvolle social media

Samen met Zuyd Hogeschool heeft het RIC Limburg een project opgestart waarin 10 retail ondernemers samen met studenten aan de slag gaan met het verbeteren van hun social media. Rondom de centrale vraagstelling; ‘Hoe kan de retailer haar klanten beter bereiken via de sociale media?’ gaan de studenten samen met de ondernemers een intensief traject in.

De ondernemer nodigt allereerst de studenten uit in hun bedrijf voor een kick-off; een nadere kennismaking en de concretisering van de specifieke vraag. De studenten gaan vervolgens aan de slag in nauw overleg met de ondernemers.

Op 13 en 14 november worden de resultaten van de trajecten in het RIC in Roermond aan de ondernemers gepresenteerd.

Doel van dit project is om samen met het lectoraat Innovatief Ondernemerschap van Zuyd een soort stappenplan/blauwdruk te ontwikkelen dat ook door andere ondernemers gebruikt kan worden bij het verbeteren van hun social media activiteiten.

Over het lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool:
Het lectoraat Innovatief Ondernemen staat onder leiding van lector dr. Steven de Groot. Samen met andere experts doen zij praktijkgericht onderzoek in organisaties dat relevant is voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het onderwijs. Nieuwe inzichten en oplossingen over innovatief ondernemen worden direct ter beschikking gesteld aan de praktijk en vertaald in het onderwijs, zodat de studenten altijd beschikken over de laatste kennis.

Over het Retail Innovation Centre:
Het RIC, een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB-Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport, is hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt.

Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV