slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Studenten bedenken oplossingen voor aantrekkelijke binnenstad

MKB-Limburg en Provincie Limburg gaan te rade bij de jongeren zelf

Hoe ziet de ideale binnenstad eruit voor jongeren en hoe kan dat gerealiseerd worden in een middelgrote Limburgse stad? Die vragen leggen MKB-Limburg en de Provincie Limburg voor aan de doelgroep zelf: studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool. Het beste idee dat deze retailchallenge oplevert, wordt beloond met een geldbedrag van € 1.000,-. Het uiteindelijke doel is het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk: steeds minder jongeren bezoeken de binnensteden.

Paul Berden, ondernemer en voorzitter van de commissie Retail binnen MKB-Limburg: “Leegstand in de binnensteden willen we natuurlijk zoveel voorkomen en terugbrengen. In het verleden te veel gebouwde winkelruimte en de sterke opkomst van internetshopping zijn voorname oorzaken van winkelleegstand. Het is voor ons daarom belangrijk te weten hoe we de binnensteden weer aantrekkelijk kunnen maken voor jongeren. Ik verwacht dat de studenten komen met vernieuwende ideeën voor faciliteiten en activiteiten, waaraan wij nog niet hebben gedacht.”

Hans Teunissen, gedeputeerde Ruimte en Onderwijs: “Steeds minder jongeren bezoeken winkels in binnensteden van Limburg. Daarom zoeken we naar de beste ideeën waarmee we jongeren weer naar de binnenstad krijgen. Wie weten beter hoe dat moet, dan de jongeren zelf? Dit is een mooie  kans voor studenten om een bijdrage te leveren aan het oplossen van een groot probleem. Dat ze daarmee ook een leuk geldbedrag kunnen verdienen, is natuurlijk mooi meegenomen!”

Challenge-X

De Challenge-X, georganiseerd door de Service Science Factory, Jules en Maastricht University, is geopend voor inzendingen vanaf 14 november 22:00 uur en is gesloten op zondagavond 3 december om exact 00:00 uur. Voor meer informatie en inschrijven kunnen studenten naar www.challenge-x.com. Uit alle inzendingen selecteert een jury een top-5, die op 13 december een pitch houden. Uit deze vijf pitches wordt de winnaar gekozen. De top-3 mag in februari ook haar ideeën presenteren op het Retail Innovation Festival te Roermond.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV