MKB-Limburg - NIEUWS - STRATEGIE-EN-VERDIENMODEL-FAMILIEBEDRIJVEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

STRATEGIE EN VERDIENMODEL FAMILIEBEDRIJVEN.

Tijdens de TOF Masterclasses, verzorgd door de Universiteit van Maastricht, gaan de deelnemende bedrijven onder anderen aan de slag met hun strategie en verdienmodel. Hierbij is het van belang om te weten waar je bedrijf nu staat en wat de gewenste bestemming is.

De (eind)bestemming is mede afhankelijk van de kracht van de organisatie in relatie tot de externe omgeving. Om hier inzicht in te krijgen wordt gebruikt gemaakt van de SWOT analyse, een momentopname van de sterktes en zwaktes van het bedrijf en de kansen en bedreigingen in de markt en omgeving. Een exercitie die een ondernemer in een paar minuten op de achterkant van een bierviltje of sigarendoos kan maken. In de meeste gevallen zien de schetsen er door de jaren heen hetzelfde uit. Logisch voor een ondernemer die 24 uur 7 dagen per week met zijn bedrijf bezig is. Echter de valkuil is dat je door een gekleurde bril naar je bedrijf en z’n omgeving kijkt en je vastroest in geijkte denkpatronen.

Tijdens de TOF Masterclasses wordt je juist uit deze bubbel gehaald. Door de intervisie met collega deelnemers, wiens bedrijven actief zijn in andere branches, op andere markten met andere klanten en leveranciers, wordt je horizon verbreedt. De kruisbestuiving tussen de deelnemers wordt professioneel begeleidt door de professoren van de Universiteit van Maastricht. Hierdoor gaan deuren open waardoor het licht naar binnenkomt, zodat je gaat zien wat er altijd al was maar in het donker niet zichtbaar was.

Wil jij ook uitgedaagd worden om uit je vaste denk- en werkpatroon te stappen meld je dan aan voor de TOF keukentafelgesprekken om samen met een ervaren businesscoach te onderzoeken waar de meerwaarde van de Masterclasses voor jouw bedrijf liggen.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV