slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Namens onze Business Partner Flanderijn: Stichting garantiefonds gerechtsdeurwaarders stopt

Op 1 april j.l. is onderstaand bericht geplubliceerd in het Financieel Dagblad:

De Stichting Garantiefonds Gerechtsdeurwaarders (verder : GGDW) stopt in 2019 met haar activiteiten. Het GGDW is opgericht in 1998 door een tweetal gerechtsdeurwaarders en een registeraccountant. Het doel ervan was de betrouwbaarheid ten opzichte van de opdrachtgever boven elke twijfel te verheffen. De deurwaardersbranche is de afgelopen 20 jaar vergaand geprofessionaliseerd. Dit maakt de paraplu van het GGDW overbodig.

In het kielzog van het GGDW is er wettelijk toezicht gekomen door het Bureau Financieel Toezicht (BFT). De eisen aan de gehele branche zijn in de loop der jaren verzwaard. Veel van de initiatieven van het GGDW zijn daardoor thans formeel geregeld. Een gerechtsdeurwaarderskantoor moet anno nu onder meer voldoen aan de eisen van het BFT (financiële ratio's, de zogenoemde bewaarplicht en een reeks andere eisen), normen voor kwaliteit, waarderingsregels, het verbod op voorfinanciering, allerlei verordeningen, privacywetgeving en de Gerechtsdeurwaarderswet. Ook voldoen veel gerechtsdeurwaarderskantoren aan allerlei normen op het gebied van ISO en ISAE.

Feitelijk heeft het GGDW bereikt dat de branche als geheel inmiddels kan voldoen aan wat het GGDW altijd voor haar deelnemers heeft beoogd. Het onderliggende bouwwerk van permanent toezicht en vrijwillige audits is daardoor overbodig geworden.

Gedurende het jaar 2019 zal de verstrekte garantie gefaseerd worden afgebouwd. De garantie heeft  betrekking op de door een gerechtsdeurwaarder voor opdrachtgevers ontvangen gelden, die nog niet aan die opdrachtgever zijn doorbetaald. Vanaf 1 juli 2019 zal voor nieuwe opdrachten geen garantie meer worden verstrekt. Het GGDW blijft vanzelfsprekend wel garant staan voor de uitloop van de verstrekte zekerheid op voordien overeengekomen opdrachten.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze publicatie dan kunt u terecht bij de sectie 'veelgestelde vragen' op de website van www.ggdw.nlGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV