MKB-Limburg - NIEUWS - SNEL-INTERNET-NU-BINNEN-BEREIK-IN-ZUIDLIMBURG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Snel internet nu binnen bereik in Zuid-Limburg

Ondernemend Limburg zet zich al een tijd intensief in voor snel internet in het buitengebied. In samenwerking met provincie en gemeenten gaat de bal nu hard rollen.

Na Noord- en Midden-Limburg wordt er thans gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk in gemeenten in Zuid-Limburg die op dit moment nog op geen enkele manier zijn verbonden met een toekomstbestendige internetverbinding.

DELTA Fiber is thans gestart met met glasvezelcampagnes  in de gemeenten Beekdaelen en Vaals. De inwoners van deze gemeenten worden in deze periode allemaal uitgebreid geïnformeerd over de voordelen van glasvezel en de verschillende pakketten van de telecomaanbieders Caiway, Delta, Helden van Nu en Online.nl. Bij voldoende belangstelling start de aanleg begin 2022. Naast deze twee gemeenten heeft DELTA Fiber Netwerk de ambitie om glasvezel aan te leggen in de gemeenten Beek, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Stein, Simpelveld, Valkenburg aan den Geul en Voerendaal.  

Tijdens informatieavonden worden inwoners geïnformeerd over het netwerk van de toekomst en wat dit voor hen persoonlijk of bedrijf betekent. Denk hierbij aan voordelen als; zeer hoge symmetrische internetsnelheden (nu al tot 8.000 Mbit/s up- en download), meer internet voor hetzelfde geld,  en toegang tot een open netwerk. Dit laatste houdt in dat er nu al keuze is uit een viertal telecomaanbieders, maar hier zullen de komende jaren alleen maar meer partijen bijkomen. Dit houdt de prijzen scherp en op deze wijze valt er voor iedere user altijd iets passends te kiezen.

Begin november starten de campagnes in Merkelbeek, Bingelrade, Jabeek, Schinnen, Sweikhuizen, Puth en het buitengebied van Nuth. Halverwege november start de glasvezelcampagne in de kernen en het buitengebied van Bocholtz en Simpelveld. Onderneemt u in eén of meerdere van genoemde regio’s dan wordt u binnenkort door DELTA Fiber uitgenodigd voor de informatieavonden in deze plaatsen. Vanaf volgende week kunt u via de  postcodecheck op gavoorglasvezel.nl zien welke data en locaties staan ingepland voor deze informatieavonden.

Naast de glasvezelcampagne incl. de infoavonden, kunt u ook tijdens een één op één gesprek uw vragen stellen aan DFN; bij u op het bedrijf, indien u dat wenst, of in de informatiebus die rondtoert. Heeft u specifieke vragen over een eventuele aansluiting voor u of over het traject, dan kunt u contact opnemen met Wouter Pinxten wouter.pinxten@deltafiber.nl.

Houdt ook de website van DFN in de gaten en uw brievenbus, voor de actuele plaatsen en tijden van de informatieavonden.  

 

  

 

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV