MKB-Limburg - NIEUWS - SERIE-KIEKOET-BIJEENKOMSTEN-VOOR-ONDERNEMERS-IN-PARKSTAD
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Serie 'Kiek-Oet' bijeenkomsten voor ondernemers in Parkstad

Serie 'Kiek-Oet' bijeenkomsten voor ondernemers in Parkstad

SAMEN STERK TEGEN CRIMINALITEIT IN HET BEDRIJFSLEVEN!

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Criminaliteit speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. De onderwereld en bovenwereld raken steeds meer met elkaar verweven. Dit gebeurt vaak heel onopvallend, maar recht onder onze neus. Als je er over nadenkt heb je misschien (onbewust) al eens vermoedens gehad van illegale praktijken. Bijvoorbeeld verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, winkels die nooit klanten hebben of waar op vreemde tijdstippen dingen gebeuren. Concurrenten die aanbiedingen doen tegen prijzen waar je als ondernemer niet tegen op kunt verzieken steeds vaker de markt. Soms heb je wel eens het gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat kun je ermee?
 

Het melden van onzuivere activiteiten draagt bij aan de veiligheid van jouw onderneming. Politie en gemeenten kunnen de hulp van de ondernemers en inwoners heel goed gebruiken. We kunnen niet overal tegelijk zijn (dat willen we ook niet) en zijn dus geholpen met signalen uit de samenleving. Daarnaast geeft deze bijeenkomst
je een interessant kijkje ‘achter de schermen’ en kom je erachter hoe een drugslab of hennepplantage er uit ziet, hoe het ruikt en wat je kunt doen als je vermoedt dat er iets niet in de haak is.
 

De Parkstadgemeenten, politie en Platform Veilig Ondernemen Limburg (waarin ook de ondernemers vertegenwoordigd zijn) vragen de komende tijd aandacht voor het steeds meer door elkaar lopen van onder- en bovenwereld. En om te starten organiseren ze in april een aantal bijeenkomsten in Parkstad. U bent als ondernemer van harte uitgenodigd.
 

Waarom doen we dit?
De beïnvloeding van onze samenleving door criminaliteit is groeiende. De afgelopen tijd heeft corona veel van ons gevraagd en veel ondernemers zijn nu vooral bezig om te herstellen van alle beperkingen en de gevolgen die dat heeft voor hun bedrijf. En juist nu is het belangrijk om op te letten. We zien dat ondernemers actief benaderd worden om bijvoorbeeld een loods te verhuren, om goederen te leveren tegen speciale condities (bijvoorbeeld contante betaling) of te vervoeren. We zien ook dat er bedrijven verschijnen waarvan onduidelijk is hoe ze aan hun omzet komen of wat ze precies doen. En het zijn zeker niet altijd ‘louche’ types die daarbij betrokken zijn.
 

Vaak zijn het mensen in de buurt, ondernemers, die als eerste de signalen oppikken dat er ‘iets’ niet klopt. Alle Parkstad-gemeenten zijn nu aangesloten bij ‘M’ beter bekend als: Meld Misdaad Anoniem. We hopen het zo makkelijker te maken om vermoedens en signalen te melden zodat we samen kunnen werken aan een goed en veilig ondernemingsklimaat in Parkstad.
 

Wanneer en waar?
De bijeenkomsten zijn op onderstaande locaties en data en je kunt je aanmelden via de link die erbij staat. De aanmeldingen worden via het platform Eventbrite verwerkt.
 

5 april 19.30u Landgraaf, Gemeentehuis Landgraaf (inloop vanaf 19.00u)
Aanmelding Landgraaf

6 april 19.30u Kerkrade, Parkstad Limburg Stadion (inloop vanaf 19.00u)
Aanmelding Kerkrade

13 april 20.00u Beekdaelen (inloop vanaf 19.30u), De Reusch, Schimmert
Aanmelding Beekdaelen

14 april 19.30u Heerlen, C’Mill Molenberg (inloop vanaf 19.00u)
Aanmelding Heerlen

28 april 19.30u Voerendaal, Gemeentehuis Voerendaal (inloop vanaf 19.00u)
Aanmelding VoerendaalGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV