slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Zuyd Professional - Thema-avond Vital Communities | 29 mei 2018

Thema

Politieke, maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen veroorzaken grote veranderingen in de samenleving. De overheid trekt zich wat verder terug en burgers moeten meer verantwoordelijkheid zelf pakken. 

Dat gaat niet allemaal vanzelf. Op verschillende plaatsen staat leefbaarheid dan ook onder druk door leegstand, gebrek aan cohesie, gevoelens van onveiligheid, verschralende voorzieningen en doordat we allemaal gemiddeld genomen ouder worden en langer thuis ‘zelfredzaam’ moeten zijn. 

Kortom, ‘Vital Communities’ worden steeds belangrijker. We doelen dan op een groep mensen en/of een gebied waarin onderling betekenisvolle relaties worden onderhouden en waarbinnen men de leefbaarheid als positief ervaart.

Sprekers

Op deze thema-avond zoomen we op twee aspecten van ‘Vital Communities’ in.

Op de eerste plaats zullen Katinka Pani (docent/onderzoeker bij Zuyd) en Ines Zander (Studente Master FREM bij Zuyd) u meenemen in hun gezamenlijke scoping review (in het kader van het promotieonderzoek van Katinka) rondom de begrippen Vital Communities en Ageing in Place. Tijdens de presentatie zullen zij ook de relatie tussen Vital Communities, Ageing in Place en FREM (Facility and Real Estate management) duiden.

Dan gaan we naar Kerkrade, Abdij Rolduc. Net voor deze thema-avond ronden we de week van het lege gebouw af. Circa 50 studenten (erfgoedstudies, bouwkunde, architectuur, facility management) hebben in groepen gewerkt aan mogelijke nieuwe bestemmingen van het leegstaande college Rolduc. De relatie met de omgeving vormt daarbij een prominent aandachtspunt, vandaar de link met Vital Communities.

We selecteren de twee meest in het oog springende ideeën en die worden u ‘vers van de pers’ gepresenteerd door de deelnemende studenten.

Aanmelden

kan t/m 21 mei via het Online aanmeldformulier.

De kosten voor deze thema-avond zijn 50 euro voor externe deelnemers.
Voor alumni van Zuyd FM geldt een korting van 10 euro.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV