MKB-Limburg - NIEUWS - RIC-VOORZIET-IN-BEHOEFTE-AAN-INNOVATIE-VOOR-ROERMONDSE-ONDERNEMERS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

RIC voorziet in behoefte aan innovatie voor Roermondse ondernemers

Ondernemers hebben juist nu behoefte aan ondersteuning bij innovatie en digitalisering. De corona-pandemie heeft dit proces enorm versterkt. We krijgen steeds meer vragen van ondernemers om hen daarbij te ondersteunen’ zegt Paul Berden van MKB Limburg ‘De samenwerking met het Retail Innovation Centre in Roermond biedt uitkomst door gericht aan de slag te gaan met specifieke vraagstukken’.

Corona heeft een enorme impact op onze samenleving en vooral op de retail. Het heeft een aantal ontwikkelingen versneld, zoals bijvoorbeeld het online aankopen en het toepassen van social media. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met de onzekerheid over de impact hiervan op het businessmodel van de retailer. De flexibiliteit van de onderneming ligt ten grondslag om de versnellingen te omarmen en hier de successen uit te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=H5ZUsJg2zuw

Retail belangrijke sector
‘Retail is een belangrijke sector voor Roermond, niet alleen in het centrum maar ook in de wijken. Met het RIC hebben wij ons de afgelopen jaren actief ingezet om innovatie binnen deze sector te stimuleren en is het RIC gegroeid tot kennis en expertisecentrum voor deze branche’ zegt Angely Waajen-Crins, Wethouder Economische Zaken Gemeente Roermond & Voorzitter RIC Limburg.

Groeien met ondernemers
‘Wij vinden het belangrijk om mee te groeien met de ondernemers en hebben met het RIC gekozen voor een nieuwe koers. De 4 programmalijnen zijn losgelaten en middels innovatielabs helpen we ondernemers op een actieve manier samen met studenten aan vraagstukken laten werken. Dit jaar worden er verschillende innovatielabs in Roermond georganiseerd. Het eerste innovatielab ‘Online versnellen’ is ontzettend goed ontvangen door de ondernemers. Door deze koerswijziging is ook gebleken dat een locatie in de binnenstad niet meer relevant is en zal het RIC deze ook niet aanhouden. We komen naar de ondernemer toe, in plaats van de ondernemer naar ons toe te laten komen.’ aldus Waajen. 

 Wat is het RIC? 

Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Aan de hand van diverse Retail Innovatie Labs helpt het RIC Roermondse ondernemers om te kijken naar de toekomst van hun winkel/bedrijf & producten of diensten. Aan de hand van experimenten wordt onderzocht welke oplossing haalbaar is voor hun winkel/bedrijf en wat kan worden geïntroduceerd. Tijdens ieder lab wordt de samenwerking gezocht met onderwijs, overheid & retailers.

Interesse, aarzel niet om direct contact op nemen. Innoveren doe je niet alleen. Start vandaag!

info@riclimburg.nl

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV