MKB-Limburg - NIEUWS - RETAIL-EVENT
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Retail Event

Op maandagavond 3 oktober jl. organiseerde MKB-Limburg samen met Lokaal Retail Belang het grote Retail Event in de ECI-cultuurfabriek in Roermond. Daarmee was Roermond als kersverse, nieuwe partnergemeente van MKB-Limburg de gastheer van de avond in de persoon van wethouder Franssen.

Vele ondernemers, wethouders, raadsleden en statenleden waren aanwezig. 

Onze voorzitter, Martijn van Helvert sprak ook op deze avond en gaf aan dat het terugbrengen van publieke functies in het centrum van groot belang is. In een winkelcentrum kunnen niet alleen economische functies de ruimte vullen. Naast wonen, moeten ook zorg, onderwijs en bibliotheken terug het centrum in.

De fysieke ruimte, de digitale ruimte, de vastgoedverhoudingen en financieringsmogelijkheden zijn de vier knoppen waaraan gedraaid moet worden. Een goede samenwerking tussen de gemeentelijke overheden en de ondernemers en inwoners van de kernen en centra is een voorwaarde zonder welke het niet gaat lukken.

De gemeenten Venlo en Maasgouw presenteerden hoe zij dit succesvol hebben opgepakt in het centrum van Blerick en Heel.

Martijn van Helvert:  “Consumenten moeten bewust zijn van de gevolgen van hun koopgedrag. Ondernemers zullen moeten blijven innoveren als het gaat om hun digitale aanbod en beleving in de winkel. De Provincie Limburg heeft een wettelijke taak als het gaat om het versterken van de regionale economie. In beide zaken, zowel de bewustwording bij consumenten als het digitaal versterken van ondernemers, zou de Provincie dit proces kunnen aanjagen en faciliteren. MKB-Limburg helpt de Provincie daar natuurlijk graag bij."

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV