slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Resultaten Duurzaam Door - Innovatiehuis MKB

In de periode februari 2016-november 2017 stond bij Innovatiehuis MKB het onderwerp duurzaamheid op de agenda in het cader van het Project Duurzaam Door; Duurzaam ondernemen door energiebewust ondernemen van Innovatiehuis MKB.

Het programma Duurzaam Door van Innovatiehuis MKB Keyport was gericht op de mogelijkheid om aanvullende activiteiten op te zetten voor ondernemers rondom duurzaam energiebeheer, duurzaam ondernemen, innoveren, en/of kennisdeling.

Projectdoel

  • Het sensibiliseren van ondernemers in het MKB in Limburg teneinde meer inzet te krijgen voor het terugdringen van het energieverbruik enerzijds en het opwekken van duurzame energie anderzijds en het verankeren van duurzaam ondernemen op langere termijn.
  • Het op structurele wijze inbedden van duurzaam ondernemen binnen het onderwijs teneinde ook op langere termijn de inzet van deskundige medewerkers inzake duurzaamheid binnen het MKB veilig te stellen.

Resultaten

1. sensibilisering
Bewustmaken van ondernemers voor duurzaamheid middels bijeenkomsten en activiteiten. Ruim 600 ondernemers hebben zich laten informeren over dit thema.

2. Kennisdeling samenwerkende ondernemers
Als pilot zijn er in de gemeente Venlo en de gemeente Maasgouw energieplatforms opgericht waarin bedrijven onderling samenwerken rondom het thema duurzame energie. Deze platforms blijven na de projectperiode werken aan het oplossen van energievraagstukken en het reduceren van het gebruik.

3. Implementatie bij individuele ondernemers
Met hulp van een energiescan hebben 44 bedrijven een rapport met energiemaatregelen gekregen en hebben 19 bedrijven geïnvesteerd in energiebesparing.

4. Scholingsinfrastructuur duurzaam ondernemen
In samenwerking met CITAVERDE College is het scholingstraject Duurzaam ondernemen ontwikkeld. Het eerste traject gaat van start op 7 december.


Het thema duurzaamheid blijft actueel binnen het ondernemerslandschap. Samen met de kennispartners en MKB-Limburg wordt daarom ingezet op de continuïteit van de aanpak en de behaalde resultaten.
Meer informatie over de resultaten van het project vindt u in het projectrapport.
 

Innovatiehuis MKB Keyport
Het Innovatiehuis MKB Keyport organiseert activiteiten gericht op het MKB met als doel om vernieuwing en innovaties te stimuleren binnen het MKB. Een van de speerpunten vormt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Samen met haar partners – onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten – worden ondernemers via bijeenkomsten bewust gemaakt van het belang van MVO en worden concrete vervolgstappen gezet om te komen tot daadwerkelijke innovaties en samenwerking.

Projectpartners

Bedrijfsleven:
- Innovatiehuis MKB
- MKB-Limburg
- Epro Consult bv
- HetEnergieBureau bv
- Klaver Energie bv
- Deelnemende individuele bedrijven

Overheid:
- Gemeente Maasgouw
- Gemeente Venlo
- Provincie Limburg

(technisch) Onderwijs:
- Fontys Hogeschool
- Citaverde College

             Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV