MKB-Limburg - NIEUWS - REGELING-ENERGIE
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Regeling Energie

Er komt een regeling voor energie. Punt is dat het een beetje te laat komt.

De wil is er wel om tot een regeling te komen voor MKB-ers die veel energie gebruiken zoals bakkers, slagers, tuinders, steenbakkers en de metaalsector. Maar als deze regeling er volgens planning van de overheid pas in april 2023 komt, dan is de oven van de bakker al definitief gedoofd, de koeling van de slagerij uitgezet en de oogst van de tuinder bevroren.

Daarom pleit MKB-Limburg-voorzitter Martijn van Helvert in Den Haag -samen met Jacco Vonhof- ervoor om met voorschotten te werken. Als de overheid toch al weet dat er een regeling gaat komen, dan is het natuurlijk erg dom om eerst ondernemers failliet te laten gaan om er dan in april 2023 achter te komen dat het voor sommige ondernemers te laat is.

De grote uitdaging zit erin om die ondernemers te vinden die de financiële hulp het hardst nodig hebben. Zo mag de overheid niet meer met SBI-codes werken, zoals dit in corona-tijd is gedaan. Naar aanleiding van de steunmaatregelen tijdens corona hebben veel ondernemers bij de rechter aangeklopt, omdat ze de regeling niet eerlijk vonden. Daarom heeft de rechter gezegd dat de overheid niet meer via SBI-codes mag selecteren.

Ook Tennet of Enexis mag niet kijken wie er achter een aansluiting zit. Ze kunnen wel zien welke aansluiting veel stroom verbruikt, maar ze kunnen niet zien wat voor een bedrijf daarachter schuil gaat. In verband met de privacy mag de belastingdienst daar ook geen velletje overheen leggen van de inkomsten van het bedrijf, zodat je de verhouding inkomsten en energie-uitgaven zou kunnen relateren.

Wij blijven zoeken naar wat wél kan. Met MKB hebben we aangeboden om per provincie een lokaal te openen waar ondernemers die in de problemen raken zich kunnen melden. Dat aanbod ligt er. Alleen moet de overheid dit aanbod accepteren en als geldige weg bestempelen om ondernemers in nood te vinden.

Onze voorzitter, Martijn van Helvert, is met het bestuur hard op pad om dit zo goed en zo snel mogelijk te organiseren. Het bestuur houdt jullie via de MKB-Limburg-app op te hoogte.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MKB-voorzitter Martijn van Helvert is niet te spreken over het pakket maatregelen om de klappen van de hoge energieprijzen op te vangen.

Lees hier het artikel van 1Limburg.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV